15 / 05 / 2024

Motorin fiyatları neden artıyor? Artış sürecek mi?

Motorin fiyatları neden artıyor? Artış sürecek mi?

Motorine ardı ardına gelen zamlarla litre fiyatı 26 TL'yi geçti. Geçtiğimiz Aralık ayında dolar 18 TL'yi aştığında motorin fiyatın bugünkü seviyenin ancak yarısı kadardı. Dolar yine 18 TL civarında, motorinin fiyatı ise son 10 günde 23,23 TL'den 26,9 TL'ye çıktı. Peki fiyat neden yükseliyor?



Direkci, motorin fiyatının benzinden yüksek olmasının Rusya kaynaklı doğal gaz arz sıkıntısı nedeniyle doğal gazın yerine ikame ürün olarak kullanılmasından kaynaklandığını söyledi. Bu kış motorinde talebin daha da artmasının beklendiğine işaret eden Direkci, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) tekrar kesintiye gidebileceği beklentisinin de fiyatları artıracağını kaydetti. Bu sinyalin Brent petrolün varilini resesyon endişeleri ve nükleer görüşmelere rağmen tekrar 100 doların üzerine taşıdığına işaret eden Direkci, petrol fiyatlarının yılbaşına kadar 85-105 bandında hareket edeceğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön