15 / 05 / 2024

Motorin fiyatları neden artıyor? Artış sürecek mi?

Motorin fiyatları neden artıyor? Artış sürecek mi?

Motorine ardı ardına gelen zamlarla litre fiyatı 26 TL'yi geçti. Geçtiğimiz Aralık ayında dolar 18 TL'yi aştığında motorin fiyatın bugünkü seviyenin ancak yarısı kadardı. Dolar yine 18 TL civarında, motorinin fiyatı ise son 10 günde 23,23 TL'den 26,9 TL'ye çıktı. Peki fiyat neden yükseliyor?



Türkiye'de ise küresel faktörlerle birlikte birçok başka dinamiğin de fiyatlar üzerinde etkili olduğunu kaydeden Direkçi iç piyasada akaryakıt fiyatının, uluslararası fiyat, dolar kuru ve vergi oranları etkisiyle belirlendiğini belirterek, "Vergi, aşağı yukarı bir yıldır sabit. Dolar kurunda da 17,96 gibi bir baraj vardı bir aydır. Merkez Bankası faiz indirimi kararından sonra dolar kuru 18,15'lere gelince bu saydığımız faktörler de üst üste gelince motorine arka arkaya üç zam geldi" dedi. Güncel motorin sözleşmelerinin bin 180 dolar civarında olduğunu aralık kontratı bugün itibariyle bin 105 dolar olduğunu kaydeden Direkci, piyasanın ABD'de resesyonu fiyatladığı için aralık kontratı yaklaştıkça güncel fiyatlara daha da yaklaşmasının beklendiğini söyledi.

İşte güncel benzin ve motorin fiyatları

ISTANBUL (ANADOLU)  21.16 TL/LT    26.91 TL/LT 

ISTANBUL (AVRUPA)      21.15 TL/LT  26.89 TL/LT

ANKARA      21.28 TL/LT  27 TL/LT

IZMIR    21.27 TL/LT  27.02 TL/LT

(kaynak: Petrol Ofisi)

 

Akaryakıta peş peşe zam geldi! İşte 26 Ağustos Cuma güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Sürücülere son dakika şoku! Araç sahipleri dikkat! Motorine zam geliyor

Benzine yine zam! Akaryakıtta zamların ardı arkası kesilmiyor! Bu geceden itibaren pompaya yansıyacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön