22 / 05 / 2024

Murat Kurum'dan kira zammı açıklaması! Kiracılara son dakika çağrısı: Yüzde 25’ten fazla ödemeyin!

Murat Kurum'dan kira zammı açıklaması! Kiracılara son dakika çağrısı: Yüzde 25’ten fazla ödemeyin!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira zammı ile ilgili son dakika değerlendirmelerinde bulundu. Kiracılara seslenen Bakan Kurum, yüzde 25’ten fazla zam yapmamaları gerektiğini söyledi. 



Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; kira artışını yüzde 25'ten fazla yapmaya çalışan ev sahiplerinin de olduğuna dikkat çeken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Evinin boşaltılması noktasında yüksek kiraya verebilmek için kiracılara baskı yapan arkadaşlarımız var" şeklinde konuştu. 

Ev sahiplerinin yüzde 25'ten fazla artışı kanunen yapamayacaklarını vurgulayan Bakan Kurum, açıklamasında "Kiracı kardeşlerimize şunu söylüyoruz kesinlikle yüzde 25’ten fazla zam yapmayın. Ev sahibi yüzde 25’ten fazla zam talep ediyorsa banka hesabına kirayı yatırın, sizi çıkaramazlar" ifadelerine yer verdi. 

Murat Kurum dan kira zammı açıklaması! Kiracılara son dakika çağrısı: Yüzde 25’ten fazla ödemeyin!

Yaşanan bu sürecin geçici olduğunu, TOKİ ile özel sektörün yapımına ilişkin muafiyetleri verdiklerini dile getiren Murat Kurum, inşaat süreçlerinin tamamlanmasının ardından piyasanın normale döneceğini aktardı. 

"Olumsuzluk devam ederse biz bu tarihi uzatır güncelleriz" diyen Kurum, bunun geçici bir durum olduğunu, hem konut sahipleri hem de gelir vergileri ile ilgili düzenlemeler yapıldığını aktardı.

KİRA FİYATLARI AŞAĞI ÇEKİLECEK 

Açıklamasında "İstanbul’u güçlü hale getirecek, depreme karşı dirençli hale getirecek. Konut sayısı artacak dolayısıyla kira fiyatını aşağı çekeceğiz" ifadelerini de kullanan Bakan Kurum, Yarısı Bizden Kampanyası ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. 

Murat Kurum dan kira zammı açıklaması! Kiracılara son dakika çağrısı: Yüzde 25’ten fazla ödemeyin!

Yarısı Bizden kampanyasına 405 bin bağımsız bölümü içeren 72 bin 700 başvuru geldiğinin altını çizen Bakan Kurum, "Her bağımsız bölümde 4 kişi yaşadığını düşünürseniz 1 milyon 600 bin kardeşimizi ilgilendiren bir konu" şeklinde konuştu. 

Maliyetleri ilk 6 ay için sabitlediklerine de dikkat çeken Kurum, "405 bin başvurunun ilçe bazında en fazla Bahçelievler’de ve Avcılar’da yine Güngören’de sayının yüksek olduğunu görüyoruz" dedi ve Kartal’da, Maltepe’de, Ümraniye’de, Üsküdar’da Ataşehir’de de başvurular olduğunu aktardı. 

2024'TE YENİ BİR 250 BİN KONUT 

Murat Kurum dan kira zammı açıklaması! Kiracılara son dakika çağrısı: Yüzde 25’ten fazla ödemeyin!

"Hedefimiz 2024 yılında yeni bir 250 bin konutu başlatmak. 500 bin olarak başlatmıştık, Bunun içerisinde ‘İlk Evim’ var ‘İlk Arsam’ var" açıklamasında bulunan Kurum, bu sene inşa sürecine başlandığını belirtti. 

İkinci etabın başvurularını 2024'te alınacağına dikkat çeken Bakan Kurum, "250 bin konutu yapmak suretiyle hedefimiz arzı artırmak, kira fiyatlarını aşağı çekmek" diyerek konutun yatırım aracı olmaktan çıkarılacağını söyledi. 

250 bin konutla birlikte üretmiş olduğumuz konut sayısı hedefinin 2 milyon olduğunu vurgulayan Bakan Kurum, "1 milyon 250 bindeyiz. Yapacağımız sosyal konutlar, kentsel dönüşüm konutlarıyla amacımız 2028 yılına kadar 2 milyonu görmek" açıklamasında bulundu. 

Gram altın yeni rekora koşuyor! Seçim öncesi Altının efendisi İslam Memiş son kez açıkladı! Tam bu kadar olacak!

Mazot ve gübre destek ödemesi hangi illerde yapıldı? Çiftçiler peş peşe açıklandı! Mazot gübre desteği sorgulama 2023!

Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Ev sahipleri ve kiracılar hesaplanan bu rakamlara göz atın! 

 


Geri Dön