15 / 05 / 2024

Öğrenciye ihtiyaç kredisi verilir mi? Öğrenciye en fazla ne kadar kredi verilir?

Öğrenciye ihtiyaç kredisi verilir mi? Öğrenciye en fazla ne kadar kredi verilir?

Öğrenci kredi çekebilir mi, öğrenciye hangi bankalar kredi verir? İşte bu konuya dair sorulan soruların yanıtları!



ÖĞRENCİYE EN FAZLA NE KADAR KREDİ VERİLİR?

Öğrenciye kredi kartı veren bankalar ya da Bankkart Genç internet sayfası üzerinden bütün bankaların öğrenci kredi kartlarına ve SMS ile başvuru adımlarını izleyip başvuruda bulunabilirsiniz.

Güncelleme ile birlikte BDDK tarafından yapılan yeni düzenleme ile ihtiyaç kredilerinde 50 Bin TL'ye kadar 36 ay, 50 Bin TL üzeri için ise 24 ay vade yapılabilme olanağı bulunmaktadır.

ÖĞRENCİ KREDİSİ İÇİN KREDİ NOTU ÖNEMLİ Mİ?

Kredi notunun yüksek olması ve aylık belli bir gelirin bulunması halinde belirli miktarlarda kredi alma olanağı bulunmaktadır. Bunun ile birlikte ihtiyaç duyulan kredi miktarı düşük olduğunda kredi kartı alarak ödeme yapmak; krediden daha garantili bir yol olarak dikkat çeker. Bundan dolayı kredi şartlarını karşılamayan öğrenciler için kredi kartı yolu ile ihtiyacı kapatmak mümkün olabilir.

BİR ÖĞRENCİ EN FAZLA NE KADAR KRDİ ÇEKEBİLİR?

Öğrenci kredi çekme limiti değerlendirildiği zaman BDDK ve bankaların politikalarına göre farklı rakamlar ortaya çıkabilir. Bu değişiklik ile birlikte genelde öğrencilerin alabileceği kredi miktarının üst limiti 100 bin TL bandında bir seyir izlenmektedir. Bu çerçevede geri ödeme hakkında bilgiler faiz oranlarına bağlı olarak farklılık göstermektedir. Bu duruma elbette üst limitten kredi çekebilmek için kişinin gelirini belgelemesi ya da ödeyebileceğine dair bir kanıt sunması talep edilebilmektedir. Kredi çekme politikalarına dair kritik bilgilere erişmek kredi çekmeyi düşündüğünüz banka ile irtibata geçebilir ya da bankanın internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İŞKUR peş peşe duyurdu! Hastane ve huzurevlerine acil personel aranıyor! Başvuruları kaçıran üzülür!

Şeker fabrikası acil personel arıyor! KPSS şartı aranmıyor! Hemen başvurun yarın işe başlayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön