13 / 05 / 2024

Otomobil almak isteyenlere kötü haber! Piyasada paraları öyle bir çalıyorlar ki...

Otomobil almak isteyenlere kötü haber! Piyasada paraları öyle bir çalıyorlar ki...

Hayatınız boyunca dişinizden tırnağınızdan artırdınız gidip bir araba almak istediniz. Almışken hem iyisi olsun istediniz hem de piyasasına göre biraz daha ucuz olsun dediniz ve aradığınız arabayı buldunuz! İşte tam da burada dikkat, çünkü paranızı bir dolandırıcılık şebekesine kaptırmak üzeresiniz.



Sinemalarda gişe rekoru kıran Organize İşler filmi gerçek hayatta karşılığını buldu. İcradan araç aldık diyerek piyasanın altında satarak vatandaşları tuzağa düşüren çetenin taktikleri ve yöntemleri deşifre oldu. Ünlü oyuncu Yılmaz Erdoğan'ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı Organize İşler Sazan Sarmalı filmindeki dolandırıcılık yöntemi gerçek oldu. Araba almak isteyen müşterileri filmdeki 'yemleme' yöntemiyle tuzağa düşüren çete üyeleri piyasada 30 milyon liralık vurgun yaptı. Örgüt içinde hiyerarşik düzen kuran örgüt üyeleri yaptığından pişman olan çete üyesine "Milletin cebindeki parayı çalmasını bileceksin nasıl yetiştiriyoruz seni” diyerek motive etti.

Ucuza araç sattıklarını söyleyerek vatandaşları 'sazan sarmalı' yöntemiyle dolandıran suç örgütü hakkında yürütülen soruşturmada inanılmaz detaylar ortaya çıktı. Örgüt hakkında hazırlanan iddianamede, örgüt yöneticisi Eren Koç ve Onur Apaydın’ın bin 88 yıla yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Öte yandan sanıkların dolandırıcılıktan elde ettikleri paranın 30 milyon TL olduğu da ortaya çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön