13 / 05 / 2024

Otomobil almak isteyenlere kötü haber! Piyasada paraları öyle bir çalıyorlar ki...

Otomobil almak isteyenlere kötü haber! Piyasada paraları öyle bir çalıyorlar ki...

Hayatınız boyunca dişinizden tırnağınızdan artırdınız gidip bir araba almak istediniz. Almışken hem iyisi olsun istediniz hem de piyasasına göre biraz daha ucuz olsun dediniz ve aradığınız arabayı buldunuz! İşte tam da burada dikkat, çünkü paranızı bir dolandırıcılık şebekesine kaptırmak üzeresiniz.



Örgüte yapılan operasyon sonrası çetenin üyesi otomobil alacak şahısları nasıl  tuzağa düşürdüklerini şöyle anlattı:

Otomobil alıcısının yanına yaklaşması için bir örgüt mensubu görevlendirilir. Örgüt üyesi hedef şahısla yakınlık kurar muhabbet ilerledikten sonra mağdura yem olarak tabir edilen bir araba teklif edilir. Mağdura, arkadaşların vergi dairesinden araç çıkardıklarını, piyasa fiyatının çok altında bir fiyatla satışını yaptıkları kendisinin de istemesi durumunda 14 gün önceden ücretinin tamamı yatırılmak kaydıyla bir araba temin edilebileceği anlatılır. Hatta daha kısa sürede para yatırması halinde aracın daha çabuk temin edileceği söylenir

“İŞ ÇOK CQAZİP GELİYOR”

Devir işlemi sonrasında mağdura katalogda başka araçlarında olduğu, istemesi durumunda çevresindeki şahıslara da araç satısı yapılabileceği söylenir. Mağdur yem olarak kullanılan bu yöntem sonrasında işin çok cazip olduğunu düşünür ve çevresine bu işten bahseder. Çevresindeki arkadaş ve akrabalarına vergi dairesinden uygun fiyatla araç temin edebileceğini söyler. Ağa yeni mağdurlar takılır. Bu şekilde örgütün gönderdiği araç kataloğundan beğenilen her bir araç için araç bedellerinin tamamı bu iş için kurulmuş şirket hesabına havale edilir. Bu şekilde 3,4 hatta 5 araç satısı yapıldıktan sonra önceden belirlenen para sınırına ulaşıldığında araçlar teslim edilmeden irtibat koparılıp kayıplara karışma gerçekleşir. Telefonlar değiştirilir mağdurların örgüt mensuplarıyla irtibatı engellenir.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön