08 / 05 / 2024

Özel sektörde çalışanlar bu haberde toplansın! Aile Bakanlığı değil ama 1000 TL verilecek size

 Özel sektörde çalışanlar bu haberde toplansın! Aile Bakanlığı değil ama 1000 TL verilecek size

Kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşların giderleri de arttı. Vatandaşlar bu giderleri nasıl karşılayacağını düşünürken, özel sektörde çalışan vatandaşları bir nebze de olsa rahatlatacak bir adım geldi.



İstisna 9 Kasım 2022–30 Haziran 2023 tarihleri arasında (toplam 8 ay) yapılacak ödemeler için geçerli olacağı belirtilirken İşverenler tarafından çalışanlara yapılacak söz konusu ödemelerin istisna kapsamında değerlendirilebilmesi için gerekli olanlar da aktarıldı.

Bu noktada Elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere yapılması, Aylık 1.000 TL’yi aşmaması, Mevcut ücretlerine ilave olarak yapılması gerektiği ifade edildi.

İşverenlerin yapacakları ödemeler için çalışanlarından elektrik, doğal gaz ve diğer ısınma giderleriyle ilgili fatura veya herhangi bir belge istemeyeceği belirtildi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Özel sektör çalışanlarının heycanla beklediği düzenleme Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Herhangi bir başvuru olmaksızın, özel sektör çalışanlarına verilen doğalgaz ve ısınma yardımlarının, vergi ve SGK primine tabi tutulmayacağına ilişkin kararın ardından arama motorlarında Bin lira ısınma, elektrik ve doğalgaz desteği kimlere, ne zaman verilecek? sorularının cevabı araştırılıyor. İşte tüm merak edilenler...


Geri Dön