18 / 05 / 2024

Petek kapatmak faturayı azaltır mı? Kombinin az yakması için ne yapılmalıdır?

Petek kapatmak faturayı azaltır mı? Kombinin az yakması için ne yapılmalıdır?

Kombiler, kış ayına girilmesiyle birlikte fazla yakılmaya başlandı. Bu durumda vatandaşlar, Petek kapatmak faturayı azaltır mı, kombi nasıl az yakar? şeklinde sorular sorulmaktadır. İşte merak edilenler!



PETEK KAPATMAK FATURAYI AZALTIR MI?

İGDAŞ Makine Mühendisi Sabri Doğan, petek kapatmanın" doğru bir tasarruf yöntemi olmadığını, bundan ziyade kombinin daha düşük sıcaklıklarda çalıştırılarak evin gün boyu sabit bir ısıda tutulması gerektiğini söyledi.

Soğuk havaların hissedilmesi ile birlikte yüksek fatura ödemekten korkan doğalgaz abonesi olan vatandaşlar çareyi evin kullanılmayan odalarının peteğini kapatmakta buluyor ancak Makine Mühendis Doğan, evin bir odasını soğuk, diğerini sıcak tutarak tasarruf ve konforlu bir ısınma yapamayacağını dile getirdi.

KOMBİNİN AZ YAKMASI İÇİN NE YAPILMALIDIR?

Doğal gazdan tasarruf edilmek için öncelikle kombi kısık ayarda yakılmalıdır. Kısık ayarda yakıldığı zaman az yakar yüksek ısıya alındığında gazı çok fazla kullanılmaya başlandığı için fazla yakmaya başlar. Az yakan bir kombi yok sadece yoğuşmalı kombilerde enerji tasarrufu yüzde 5 daha fazladır.

DOĞAL GAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Doğal Gaz Tüketim Desteği programından faydalanmak isteyen vatandaşların;

- Türk vatandaşı olması gerekmektedir,

- E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunulmalıdır,

- Doğal gaz arzı sağlanan ilçe ya da beldede ikamet ediyor, yaşıyor olunması gerekir,

-  İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması,

- Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olunmalıdır,

- Hakkında ilgili sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafında hak sahipliği kararı verilmesi kriterlerini birlikte sağlanması gerekir.

Doğalgaz faturanız yüksek gelmek zorunda değil! Sadece bunu yaparak faturanızı 100 TL düşürün!

Memur emeklisi maaşları 2023! En düşük memur emekli maaşı ne kadar 2023?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön