10 / 05 / 2024

Prof. Dr. Şerif Barış'tan çarpıcı Marmara depremi açıklaması: Küçük depremler büyük depremi engellemez! 

Prof. Dr. Şerif Barış'tan çarpıcı Marmara depremi açıklaması: Küçük depremler büyük depremi engellemez! 

Kocaeli Üniversitesi'nden deprem uzmanı Prof. Dr. Şerif Barış, Marmara depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve en çok merak edilen soruları yanıtladı. 



Zafer Sismik Boşluğu/ İskenderun körfezi ile zafer burnu (Kıbrıs) arası ile ilgili de bilgi veren Prof. Dr. Şerif Barış, bu bölgenin geçmiş dönem depremselliği hakkında kesin bilgisi olmadığını aktardı ve ayrıca deniz tabanında fay tekrarlama aralığını belirleyecek çalışmaların olmayacağına dikkat çekti. 

Prof. Dr. Şerif Barış tan çarpıcı Marmara depremi açıklaması: Küçük depremler büyük depremi engellemez! 

Barış, kendisine yöneltilen "Deprem neden hep gece oluyor? hocam bu bilimsel bir gerçek mi sormak istedim" sorusunu da yanıtladı.

Barış konu ile ilgili açıklamasında, bu istatistiğin doğru olmadığının altını çizerek, "2011 Tohoku depremi gece olmamıştır mesela!... Tüm depremlere bakıldığında depremlerin gece-gündüz ya da mevsimsel baskın bir oluş düzeni yoktur" dedi ve depremlerden sonra su seviyesinin yükseldiği ifadesinin doğru olmadığına da dikkat çekti. 

Dolarda dananın kuyruğu 3 gün sonra kopuyor! Dolar almak isteyenler hemen harekete geçin! Herkes bu rakamı konuşuyor

Çeyiz düzecekler müjde! 2 kişilik 13 parça kahvaltı takımı 349 TL! ŞOK 11 Mayıs aktüel ürünler kataloğu!

TC kimlik numarasının son rakamı 0-2-4-6-8 olanlar aman dikkat! Hesaplara 4 bin 336 TL yatırıldı! Hemen bir kontrol edin

Yaşlılık aylığı, evde bakım yardımı, engelli maaşı kaç lira yatacak? Sosyal destek ödemelerine zam var mı? 


Geri Dön