14 / 05 / 2024

Promosyonda yeni dönem! Özel sektör çalışanı nasıl promosyon alır?

Promosyonda yeni dönem! Özel sektör çalışanı nasıl promosyon alır?

“Özel sektör çalışanı nasıl promosyon alır?” sorusuna TÜKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü canlı yayında yanıt verdi.



Burada mutlaka yasal düzenlemenin acil yerine getirilmesi gerekiyor. Yasal düzenleme yapılırken, örneğin işveren bankadan promosyonu alır ama promosyon adı altında değil bankadan kendisine destek sağlanması gibi farklı adlarla da alınabilir. Bunun yasal düzenleme ile getirilmesinde fayda var.

Mutlaka bir alt limit, skalaların oluşturulması gerekir. İşçi ve çalışanlar mağdur duruma düşmemiş olurlar.

BANKALAR, ÖDEME YAPTIKTAN SONRA İŞÇİ İŞİ BIRAKIRSA TAHSİLAT SORUNUNDAN MI ÇEKİNİYOR?

Promosyonda yeni dönem! Özel sektör çalışanı nasıl promosyon alır?

Mevzuat düzenlemesi yaparken bankaların promosyonu belirli periyotta verilmesi de yapılabilir. Alternatiflerin değerlendirilmesi gerekir. 3’er aylık periyotlar halinde ödenmesi de kararlaştırılabilir. Aylık bile yapılabilir. İşçi işten ayrılırsa ne olacak? Bunlar aşılabilecek şeylerdir.

UNUN İÇİN GENELGEYE Mİ İHTİYAÇ VAR?

Öncelikle yasal düzenleme yapılmalı bunların SGK tarafından skalaların oluşturulması gerekir. Promosyon verilecek kişiye en alt sınır şudur şeklinde. İşverenin bankalarla özel anlaşma yapmalarının önüne geçilebilir. Şu sayıya kadar işçi çalıştıranın alabileceği promosyon şudur denilebilir. Bu her promosyon döneminde güncellenebilir.

BU DURUM BANKALARIN REKABETİNİ ENGELLER Mİ?

En alt limit belirlenebilir ama üst limit bankaların tercihine kalmıştır."

EDİTÖR NOTU: Bu haber 21 Ekim 2022 tarihinde saat 23.43'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.59 Türk Lirası, euro 18,32 Türk Lirası, altının gramı ise 987 Türk Lirası değerinde.

İşte İslam Memiş'in asgari ücret tahmini!

Öğretmenlerden promosyon ücretleri için misilleme geldi!

Selçuk Geçer bombayı patlattı, dolar için tarih verdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön