01 / 09 / 2024

Ramazanda market fiyatları adeta uçtu! Zam rekoru kuru soğanda!

Ramazanda market fiyatları adeta uçtu! Zam rekoru kuru soğanda!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ramazan ayında yaşanan fiyat artışlarına dikkat çekti. Buna göre market raflarında bulunan 39 adet temel gıda maddesinden 30’unun fiyatı arttı. Yüzde 45 artışla rekor soğanda.



ÜRETİCİDE PATATES YÜZDE 65 ZAM GÖRDÜ

Ramazan öncesine göre kıyaslandığında üreticide 31 ürünün 10'unda fiyat değişimi görülmediğini belirten Bayraktar, “7 üründe fiyat düşüşü, 14 üründe ise fiyat artışı oldu. Ramazanda üreticide, elma, limon, kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek, kırmızı mercimek, pirinç, kuru üzüm, kuru incir ve yumurta fiyatlarında herhangi bir değişim olmadı. Üretici tarafında beyaz lahanada yüzde 36 oranında fiyat düşüşü yaşanırken, pırasa, kabak, yeşil soğan ve salatalıkta yüzde 9-15 aralığında fiyat düşüşü oldu. Üreticide en fazla fiyat artışı yüzde 65 ile patateste yaşandı. Yine havuçta yüzde 62’lik, kuru soğanda yüzde 42’lik artış görüldü. Kuzu karkas et yüzde 25,5, dana 22,5, karnabahar ise yüzde 25 fiyat artışı ile üreticiden çıkış yaptı” ifadesini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön