03 / 05 / 2024

Resmen değişti! 51 bin lira karşılıksız veriliyor, işte başvuru şartları

Resmen değişti! 51 bin lira karşılıksız veriliyor, işte başvuru şartları

Asgari ücret zammı sonrası birçok ödemede de artış yaşanmıştı. Bunlardan biri de işsizlik maaşı en yüksek rakam 5 bin 500 liraya çıktı. Başvurular ise e-Devlet üzerinden 30 gün içerisinde yapılmakta. İşte son dakika haberinin tüm ayrıntıları ve başvuru şartları...



Asgari ücret zammı sonrası işsizlik maaşlarıyla ilgili flaş bir detay daha belli oldu. Vatandaşların iş bulamadıkları süre içinde hayatlarını idame etmeleri için İŞKUR tarafından verilen işsizlik maaşı ödemeleri 2022 yılı itibariyle zam geldi. Asgari ücrete endeksli ve 10 aya kadar ödenen yeni işsizlik maaşı 2022 yılı için en az 2 bin 588, en çok 5 bin 117 lira oldu.

1-Başvuru nereden ve ne zaman yapılır?
İşsizlik maaşı için işten çıkış belgesi verildikten sonra ‘30 gün içinde’ İŞKUR’a başvurmak gerekiyor. 30 gün sonra da başvuru yapılabilir ama gecikilen süre için işsizlik maaşı ödenemiyor. Başvurular, ‘iskur. gov.tr’den, ‘e-Devlet’ten veya İŞKUR’a elden yapılabiliyor.
2-Sigorta prim şartları neler?
Kendi istek ve kusuru olmaksızın işini kaybetmiş, son 3 yılda adına en az 600 gün işsizlik sigorta primi ödenmiş, işten ayrılmadan önceki son 120 gün hizmet akdine tabi çalışmış olanlar işsizlik maaşı alabilmekte.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön