17 / 05 / 2024

Resmen değişti! 51 bin lira karşılıksız veriliyor, işte başvuru şartları

Resmen değişti! 51 bin lira karşılıksız veriliyor, işte başvuru şartları

Asgari ücret zammı sonrası birçok ödemede de artış yaşanmıştı. Bunlardan biri de işsizlik maaşı en yüksek rakam 5 bin 500 liraya çıktı. Başvurular ise e-Devlet üzerinden 30 gün içerisinde yapılmakta. İşte son dakika haberinin tüm ayrıntıları ve başvuru şartları...



8-Maaş hangi hallerde iptal edilir?
İŞKUR’un teklif ettiği işi haklı bir nedene dayanmaksızın reddedenlerin, işsizlik ödeneği aldığı dönemde kayıt dışı olarak çalıştığı tespit edilenlerin, İşsizlik maaşı aldığı sırada, ‘emeklilik’ gerekçesiyle yaşlılık aylığı almaya başlayanların, İŞKUR tarafından önerilen meslek geliştirme eğitimini reddedenlerin ödenekleri kesilmekte.

9-Ödenek alınırken nelere dikkat edilmeli?
İşsizlik ödeneği alınan süre içinde; ikamet adresinin değişmesi, yaşlılık aylığı alınması, sağlık kuruluşunca istirahatli kılınması, yurt dışına çıkılması, bir işte çalışmaya başlanması veya mahkeme kararıyla işe iade edilmesi hallerinde durum 15 gün içinde İŞKUR’a bildirilmesi gerekiyor.

10-Yeniden başlatmak mümkün mü?
İşsizlik maaşı alırken, maaştan yararlanma süresini doldurmadan tekrar işe girilmesi ve işsizlik ödeneğinden yararlanmak için gerekli olan şartları yerine getiremeden yeniden işsiz kalınması halinde daha önceden hak edilen işsizlik ödeneği süresi dolduruluncaya kadar ödenekten yararlanmak mümkün olmakta. Kalan hak sahipliğinin devamında İşkur’a başvurulan tarihten itibaren ödemeler yapılabiliyor.

https://emlakkulisi.com.tr/emekli-maaslarinda-prim-gun-sayisi-bilmecesi-sgk-ve-bag-kurlular/713237


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön