18 / 05 / 2024

Resmen değişti! 51 bin lira karşılıksız veriliyor, işte başvuru şartları

Resmen değişti! 51 bin lira karşılıksız veriliyor, işte başvuru şartları

Asgari ücret zammı sonrası birçok ödemede de artış yaşanmıştı. Bunlardan biri de işsizlik maaşı en yüksek rakam 5 bin 500 liraya çıktı. Başvurular ise e-Devlet üzerinden 30 gün içerisinde yapılmakta. İşte son dakika haberinin tüm ayrıntıları ve başvuru şartları...



10 AYDA 51 BİN LİRADAN FAZLA ÖDEME
Asgari ücretten daha fazla kazananlar için hesap da asgari ücretin brüt tutarına göre yapılmakta. İşsizlik ödeneğinin tavan tutarı da aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde 80’ini geçmemekte. 1 Temmuz öncesi brüt asgari ücret 5 bin 4 lira seivyesindeyidi. Buna göre çalışan 10-15 bin lira da kazansa en çok 4 bin 3 lira işsizlik parası almaktaydı. Şimdi brüt asgari ücret 6 bin 471 liraya çıktığından ödenecek en yüksek aylık rakam 5 bin 177 lira oldu. Böylece 10 ayda ödenecek tutar 51 bin 768 liraya yükseldi. 6 ay maaşa hak kazanan ise 31 bin lira ücret almış olacak.

6-Kesinti var mı?

İşsizlik maaşı, Damga Vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi olmayacak. Nafaka borçları dışında haciz ve başkasına devri olmayacak.
7-Hesaba hangi günlerde yatıyor?
Başvuru, izleyen ayın sonuna kadar sonuca erdiriyor. İşsizlik maaşı, kimlik kartıyla herhangi bir PTT şubesine başvurarak her ayın 5’inde çekebilmekte. Maaş 6 ay içinde alınmalı. Aksi durumda maaş İŞKUR’a geri gitmekte.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön