18 / 05 / 2024

Resmen değişti! 51 bin lira karşılıksız veriliyor, işte başvuru şartları

Resmen değişti! 51 bin lira karşılıksız veriliyor, işte başvuru şartları

Asgari ücret zammı sonrası birçok ödemede de artış yaşanmıştı. Bunlardan biri de işsizlik maaşı en yüksek rakam 5 bin 500 liraya çıktı. Başvurular ise e-Devlet üzerinden 30 gün içerisinde yapılmakta. İşte son dakika haberinin tüm ayrıntıları ve başvuru şartları...



3-Ödeme kaç ay yapılıyor?
Adına en az 600 gün prim ödenen kişiye 6 ay, 900 gün prim ödenene 8 ay, 1080 gün prim ödenene ise 10 ay boyunca işsizlik maaşı bağlanmakta.

4-Maaşı alan devlet destekli sağlıktan yararlanabilir mi?
Evet. Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi yatırılıyor. Eş ve çocuklar da faydalanabiliyor.

5-Ödenecek maaş nasıl hesaplanıyor?
İşsizlik maaşı hesaplanırken son dört aylık brüt maaş dikkate alınmakta. Maaş, ortalama brüt kazancın yüzde 40’ı oldu. Bu şekilde hesaplanan işsizlik ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde 80’ini geçmemekte. Asgari ücretin net tutarı 5 bin 500 lira olurken, brütü ise 6 bin 471 liraya yükselmişti. 1 Temmuz-31 Aralık 2022 itibarıyla bu brüt asgari ücrete göre alınabilecek en düşük işsizlik maaşı 2 bin liradan 2 bin 588 liraya çıktı. Son 4 aylık maaşı yeni brüt asgari ücrete göre yatanların eline bu tutar geçmiş olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön