05 / 05 / 2024

Rusya – Ukrayna Savaşının kazananı onlar oldu! Petrol şirketleri 2022’de rekor kârlar elde etti!

Rusya – Ukrayna Savaşının kazananı onlar oldu! Petrol şirketleri 2022’de rekor kârlar elde etti!

Dünya devi dört şirket, 2022 yılı açıklanan rakamlarına göre rekor kâr oranlarına imza attı. Peki bu 4 şirket hangileri? Ne kadar kâr yaptılar?



CHEVRON 10 MİLYAR DOLAR

Bir başka ABD enerji şirketi olan Chevron için ise  kâr oranı 36 milyar dolara ulaştı ve şirket kendi rekorunu kırmış oldu.

ABD’nin en büyük ikinci petrol konumunda bulunan Exxon’un 2022 net kâr miktarı 2011’de kırdığı rekoru yaklaşık 10 milyar dolar geçti. Şirket 2022 yılının son çeyreğinde analistlerin tahminlerinin altında kazanç bildirerek 7,9 milyar dolarlık bir net kâr açıkladı.

Rusya – Ukrayna Savaşının kazananı onlar oldu! Petrol şirketleri 2022’de rekor kârlar elde etti!

BP KÂRINI İKİYE KATLADI

Dünya çapında petrol şirketlerinin baş sıralarında gelen BP Petrol de,  kâr oranını 2022 yılında önceki yıla göre ikiye katladı.

114 yıllık köklü bir geçmişe sahip şirket, tarihindeki en yüksek yıllık kazanç olan yaklaşık 28 milyar dolar kâr miktarına ulaşmış oldu.

Harcamaları ve hissedarların getirilerini artırmayı hedeflediğini açıklayan BP, daha önce 2008’de 26,3 milyar dolar kârla rekora imza atarken, geçen yıl elde ettiği kar ile 2008’deki rekorunu da gölgede bırakmış oldu. Şirketin son çeyrek kârı ise tahminlerden düşük gerçekleşerek 4,8 milyar dolarda kaldı.

Son dakika… BDDK, depremzedelerin kredi borçlarını erteledi!

Başvurun, hemen almaya başlayın! Tam 1.000 TL ödeniyor!

Milyonlarca vatandaş yararlanacak… Bu ay hesaplara tam 4.337 lira yatacak!

O ilde öğrencilere kantin desteği başlıyor! Her ay 330 TL harçlık alacaklar!

Yaşlılık aylığı 2023 yılında kaç TL oldu? Zam geldi mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön