03 / 05 / 2024

Selçuk Geçer doları olanlara seslendi: 4 gün sonra ters köşe olacaksınız

Selçuk Geçer doları olanlara seslendi: 4 gün sonra ters köşe olacaksınız

Selçuk Geçer 21-22 Mart'ta yapılacak FED toplantısının piyasalarda şok etkisi yaratacağını iddia etti.



Türkiye'de 7 aydır yükselmeyen, sadece yukarı doğru ufak ufak kımıldayan bir dolar kuru bulunuyor. Bu kuru yatıştıracak, sakinleştirecek hiçbir yapısal ekonomik değişiklik yapılmadı. O halde dolar kuru neden artmıyor? Aslında artıyor arkadaşlar. Şu anda dolar kuru 25 lira seviyesini geçmiş durumda reel sektörde.

Tabeladaki kur içinse Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) seçimlere kadar elindeki bütün araçlarla uyguladığı bir baskı mevcut. Bu baskı seçimi AKP kazansa da, kaybetse de kırılacak ve dolar seçimlerin ardından yukarı yönlü bir kırılma yaşayacak. Yine de Haziran ayına kadar dikkate değer bir artı yaşanacağını düşünmüyorum.

YIL SONUNA KADAR 40 LİRAYI BULABİLİR

Selçuk Geçer doları olanlara seslendi: 4 gün sonra ters köşe olacaksınız

Geçmişte dolar konusunda yaptığı sansasyonel açıklamaları nedeniyle BDDK tarafından hakkında şikayette bulunulan Geçer, AKP'nin seçimi kazanması ve "Faiz Sebep Enflasyon Sonuçtur" yaklaşımını terk etmemesi halinde, Haziran sonrası süreçte doların önce 26 lira, Aralık sonuna kadar ise 40 liralara kadar ulaşmasının sürpriz olmayacağını belirtti.

Bu tahminini iddialı bulanlara İngiltere merkezli bankaların raporlarını incelemelerini tavsiye eden Geçer, uluslararası finans kuruluşlarının beklentisinin bu olduğunu hatırlatarak, söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizdi.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 18 Mart 2023 tarihinde saat 23.05'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 19,02 Türk Lirası, Euro 20,59 Türk Lirası, altının gramı ise bin 125 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş gram altın için bombanın pimini çekti! İpler kopacak!,

Emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyesi zamlı olacak mı?

İslam Memiş gram altın için bombanın pimini çekti! İpler kopacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön