02 / 05 / 2024

Sıfır faizli konut kredisi başvuruları başladı! SGK'lı olmak yeterli! İşte faizsiz kredi başvuru şartları...

Sıfır faizli konut kredisi başvuruları başladı! SGK'lı olmak yeterli! İşte faizsiz kredi başvuru şartları...

Milyonlarca kişiye, konut sahibi olabilmeleri için destek verilecek. SGK tarafından faizsiz konut kredisi müjdesi açıklandı. Peki faizsiz konut kredisine nasıl başvurulur? Sıfır faizli konut kredisi nasıl alınır? İşte ev alacakların merak ettiği desteğe ilişkin tüm ayrıntılar...



2022 yılı için 240 bin liranın üzerinden sıfır faizli kredi desteğinden faydalanmak için Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden alınacak hak sahibi belgesi ile beraber Ziraat Bankası'na başvuruda bulunulması gerekli. 

Faizsiz kredi desteğinden sigortalı kişinin kendisi ya da geride kalan hak sahipleri anne, baba, eş, çocuk yararlanabiliyor. 

Sıfır faizli konut kredisi başvuruları başladı! SGK lı olmak yeterli! İşte faizsiz kredi başvuru şartları... 

Söz konusu kredi desteği kapsamında geri ödemesinde kişinin aldığı maaşın dörtte birlik bölümü için kesinti uygulanıyor. Konuya ilişkin aktarılan ayrıntılara göre; vazife malulleri, 15 Temmuz gazileri, harp, dul ve yetimlerinin bir konutla sınırlı olacak şekilde bu fırsattan yararlanabiliyor. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; kredi kapsamında 3 bin lira aylığı olan, sıfır faiz oranlı kredi için 750 lira aylık taksit ödüyor. 

İşte milyonların merak ettiği sıfır faizli konut kredisine ilişkin tüm ayrıntılar... 


Geri Dön