02 / 05 / 2024

Sıfır faizli konut kredisi başvuruları başladı! SGK'lı olmak yeterli! İşte faizsiz kredi başvuru şartları...

Sıfır faizli konut kredisi başvuruları başladı! SGK'lı olmak yeterli! İşte faizsiz kredi başvuru şartları...

Milyonlarca kişiye, konut sahibi olabilmeleri için destek verilecek. SGK tarafından faizsiz konut kredisi müjdesi açıklandı. Peki faizsiz konut kredisine nasıl başvurulur? Sıfır faizli konut kredisi nasıl alınır? İşte ev alacakların merak ettiği desteğe ilişkin tüm ayrıntılar...



1- Faizsiz konut kredisinden kimler yararlanabilir? 

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, Emekli Sandığı kapsamında harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle  aylık bağlananlar, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimleri sıfır faizli konut kredisinden yararlanabiliyor. 

2- Hak sahipleri de faizsiz konut kredisinden faydalanabilir mi? 

Faizsiz kredi öncelikli şekilde malulün kendisine veriliyor. Faizsiz kredi hakkından yararlanmaksızın ölümü halinde dul eşine, eşi hayatta değilse ya da evlendiyse çocuklardan birisine hak tanınıyor. Yetim aylığı alıyor olması koşuluyla talepte bulunan çocuklarına müştereken, bunlar olmadığında öncelikle anneye veya babaya bir konut ile sınırlı olacak şekilde sağlanıyor. 

Sıfır faizli konut kredisi başvuruları başladı! SGK lı olmak yeterli! İşte faizsiz kredi başvuru şartları... 

3- Faizsiz kredi için başvurular nereye yapılıyor? 

Görev alanına göre Kamu Görevlileri Ödemeler Daire Başkanlığı, Bağımsız ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar Daire Başkanlığı veya SGK il müdürlüklerine dilekçe yazılarak kredi desteği için başvuru yapılabiliyor. 

E-devlet aracılığıyla "faizsiz konut kredisi ve TOKİ kampanya hak sahipliği belgesi başvurusu" bölümü aracılığıyla da kredi başvurusu yapılabiliyor. 

4- Kredi alan kişilerden ne kadar kesinti yapılıyor? 

Söz konusu kredi hak sahibi tarafından ödeniyorsa aylığının dörtte biri kadar kısmına kesinti uygulanıyor. Aylık bağlanmayan ya da kesilen müşterek kredi açılmış çocukların geri ödemelerinde de ödemenin başladığı tarihte aylığa bağlanan çocukların geri ödemeye esas şekilde tahsil edilen aylığının 4'te 1'lik bölümüne yüzde 25 fazlası aylık taksit olarak görülüyor ve söz konusu borç bitene kadar hak sahibi çocuk tarafından bankaya ödeniyor. Bu çerçevede örneğin 3.000 lira aylık alan 973.5 lira taksit ödüyor. 


Geri Dön