02 / 05 / 2024

Sıfır faizli konut kredisi başvuruları başladı! SGK'lı olmak yeterli! İşte faizsiz kredi başvuru şartları...

Sıfır faizli konut kredisi başvuruları başladı! SGK'lı olmak yeterli! İşte faizsiz kredi başvuru şartları...

Milyonlarca kişiye, konut sahibi olabilmeleri için destek verilecek. SGK tarafından faizsiz konut kredisi müjdesi açıklandı. Peki faizsiz konut kredisine nasıl başvurulur? Sıfır faizli konut kredisi nasıl alınır? İşte ev alacakların merak ettiği desteğe ilişkin tüm ayrıntılar...



5- Aylığın borç tamamlanmadan kesilmesi halinde süreç nasıl işliyor? 

Kurum, söz konusu kredi kullananlardan her ne suretle olursa olsun aylığı kesilenlerin aylıklarının kesildiğine ve bakiye borç bedeline ilişkin Ziraat Bankası'na bildirimde bulunuyor.  Kurumdan aylık almayan, kamu kurum statüsüne sahip olmayan bir yerde çalışan kredi kullanıcılarının bakiye kredi borcu, kurumdan aldığı son aylığının 4'te 1'lik bölümünün yüzde 25 fazlası aylık taksit kabul edilerek her ayın 20. günü akşamına kadar bankaya krediyi kullananlar tarafından sağlanıyor. 

6- Konut edinme konusuna ilişkin sağlanan başka kolaylıklar bulunuyor mu? 

TOKİ konut satış kampanyaları hayata geçiriyor ve kapsama dahil olan ve öncelik sırasına göre tespit edilen hak sahipleri için, bir konutla sınırlı olacak şekilde inşa edilen evlerden yüzde 10 peşin ve 240 ay vadeyle sabit taksitlerle konut edinme hakkı sunuyor. 

Sıfır faizli konut kredisi başvuruları başladı! SGK lı olmak yeterli! İşte faizsiz kredi başvuru şartları... 

7- Devlet tarafından sağlanan konut yardımına nasıl başvurulur? 

Oturulamayacak derecede bakımsız, eski ve sağlıksız evlerde yaşayan düşük gelirli vaatndaşlara konutlarının onarımı, bakımı, betonarme konut yapım yardımı, ev eşyası alımı için ayni ya da nakdi yardımlarda bulunuluyor. Prefabrik konut yapımı için 30 bin TL, betonarma konut için 40 bin TL destek sağlanıyor. 

Vatandaşlar bu destekler için ikamet adreslerine en yakınsosyal yardımlaşma vakıfları aracılığıyla başvuruda bulunabiliyor. 

8- Kira yardımından kimler faydalanabilir? 

Kaymakamlıklar bünyelerinde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarıyla işbirliği gerçekleştirerek, ekonomik durumu elverişli olmaan ve bunu belgeleyenlere kira desteğinde bulunuyor. Kira desteği için kaymakamlık içindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvuru yapılması gerekiyor. 

Nisan 2022 enflasyon oranları resmen açıklandı! İşte TEFE TÜFE Nisan 2022 enflasyon oranları!

Emekli ve memurun zamlı maaşlarında son dakika gelişmesi! En düşük aylık kaç lira olacak? İşte Temmuz zammı hesapları...

Akaryakıtta bomba indirim haberi! İndirim ne zaman gelecek? Total, Petrol Ofisi, Opet, BP ve Shell 5 Mayıs fiyat listesi

Altın fiyatları atağa geçti! Fed'in faiz kararı sonrası gram altın ne kadar oldu? İşte 5 Mayıs 2022 altın fiyatları

Ekmek, makarna, süt ve yumurta... Sofranın olmazsa olmazlarına yağmur gibi zam yağacak

Bir yılda yüzde 200 arttı! Sebze meyve fiyatları son 7 yılın zirvesinde! İşte 5 Mayıs 2022 fiyat listesi


Geri Dön