11 / 05 / 2024

Sofraların vazgeçilmezi patatese rekor zam geldi! Pazara, markete gidenler şoke oldu

Sofraların vazgeçilmezi patatese rekor zam geldi! Pazara, markete gidenler şoke oldu

İğneden ipliğe gelen zamlardan son nasibini alan ise patates oldu.



TARLADA 7 TL’YE SATILIYOR

Bölgede yazlık sökümlerin başlamış bulunduğunu ve kışlık sökümlerin de yaklaşık bir ay sonra başlayacağını açıklayan Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çalışkaner, “Ekimler gayet iyi ve tarlada sökümler yapılıyor. Tarlada yazlık söküm ürünün kilosu 6 ila 7 liradan satılıyor” dedi.

Patates hasadında henüz tam olumlu sonuçlar alınmadığını belirten, Türkiye Halciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Sedat Recep Toktürk, “Şu an patates 5-6 liraya satılıyor olursa, bu şu demektir ki bu daha sonra bu ürün 20 liraya satılacak anlamına gelir. Çünkü bu fiyatlara hiçbir üreticinin ürün yetiştirmesi mevcut maliyetleri karşılayacak boyutta olamaz. Türkiye’nin en büyük problemi bu. Yani ucuz ürün derken, pahalı ürüne de bir şekilde fırsat tanımış olacağız. Sonuç olarak patateste üretim maliyetleri ve arzın beklenen miktarda olmaması fi yatların ister istemez nispeten yukarlarda seyretmesine neden oluyor” şeklinde konuştu.

Sofraların vazgeçilmezi patatese rekor zam geldi! Pazara, markete gidenler şoke oldu

EDİTÖR NOTU: Bu haber 16 Temmuz 2022 tarihinde saat 03.02’de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,40 Türk Lirası, euro 17,55 Türk Lirası, altının gramı ise 955 Türk Lirası değerinde.

Piyasa Kahini İslam Memiş'ten dolar yatırımcısını şaşırtan karar! Kimse bu seviyelerde tutamaz

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın ve gümüş almak isteyenlere net fiyat verdi! Yatırım yapmak isteyen karar versin

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer şanslı olacağız dedi! Doların nerede duracağını açıkladı

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön