12 / 05 / 2024

Sözleşmeliye kadroda detaylar belli oldu! İşte ayrıntılar...

Sözleşmeliye kadroda detaylar belli oldu! İşte ayrıntılar...

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş sözleşmeli personellere yönelik müjdeyi duyurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş "28 Kasım 2022'den önce işe başlayanlar kadroya geçecek" dedi



AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, sözleşmeli çalışan kamu personelinin, 1 ay içinde müracaat ettikleri takdirde atamalarının gerçekleştirileceğini kaydetti.

Elitaş, teklifin gelecek hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun gündemine alınmasının planlandığını, komisyondan geçtikten sonra aynı hafta içinde yasalaştırmayı planladıklarını açıkladı.

TBMM personelinin düzenlemeye dahil olup olmadığına ilişkin soruya Elitaş, "Daha önce 4C ile geçenler vardı. Onlar, Devlet Memurları Kanunu'na tabi değiller. Biz Devlet Memurları Kanunu içinde bir düzenleme yapıyoruz." karşılığını verdi.

Elitaş, 200 bin uzman çavuşun kadroya alınması konusunda taleplerin hatırlatılması üzerine, "İlgili kanun kapsamında belli bir süre uzman çavuşluk yapanların, herhangi bir şekilde sınava tabi olmadan, başvurduğu kurumlarda ihtiyaç varsa memuriyet hakkını kazanmasıyla ilgili bir düzenleme var. O düzenleme halen devam ediyor." diye konuştu.

YETİŞME İMKANI YOK

Memur ve emeklilere maaş artışına ilişkin kanunun yürürlüğe girdiğini hatırlatan Elitaş, "Keşke biz bunu geçen hafta bitirmiş olsaydık, pazar günü herkese yüzde 30 oranında memur ve emekli maaşı zammı yansımış olacaktı. Artışın 15 Ocak'a yetişme ihtimali sanıyorum yok. Çünkü sisteme girmeleri bayağı zaman alabilir. Birkaç gün gecikmeyle bu gerçekleşmiş olur." dedi.

"Düzenleme geçici işçileri de kapsıyor mu?" sorusunu Elitaş, "Geçici işçiler burada yok." diye yanıtladı.

Taşeronlarla ilgili çalışmadaki son durumun sorulması üzerine Elitaş, "Sayın Bakan, açıklama yaptı ama biz henüz o konuda bilgi sahibi değiliz. Hangi konuyu çalışıyorlar, içeriği, kapsamı nedir bilmiyoruz. Teknik olarak onlar çalışacaklar sonra TBMM'ye gelecek. TBMM kanun yapma tekniği kapsamında değerlendirmesini yapacak." karşılığını verdi.

EYT DÜZENLEMESİ MECLİS'E NE ZAMAN GELECEK?

Sözleşmeliye kadroda detaylar belli oldu! İşte ayrıntılar...

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin kanun teklifinin hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine Elitaş, şunları kaydetti:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, geçen hafta, 'Biz bunu bitirdik, takdir yüce Meclis'in takvimi çerçevesinde.' diye ifade etti. Meclis'e geldikten sonra 10 günlük bir süre gerekir. EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz ama bizden bir tarih istemeyin. Çünkü muhalefet, 20 milletvekiliyle Meclis'i tıkayabiliyor. Bu engellemeleri de dikkate alırsak bir süre vermemiz mümkün değil.

Teklif metninde üniversitelerde 50D kapsamında çalışanlar vardı fakat YÖK Başkanımız, 'Yükseköğretim Kanunu'nda değişiklik teklifimiz var, bunu onun içinde değerlendirelim' dedi. Bu düzenleme Yükseköğretim Kanunu kapsamındaki teklifte değerlendirilecek. Teknik çalışmalarını yapıyorlar."

EDİTÖR NOTU: Bu haber 14 Ocak 2023 tarihinde saat 20.41'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.79 Türk Lirası, Euro 20,35 Türk Lirası, altının gramı ise bin 144 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş altının ineceği en düşük seviyeyi açıkladı!

Emekliye bayram! 3600 ek gösterge farkı belli oldu

Emekliye 100 bin TL müjdesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön