29 / 04 / 2024

Tarsus'ta 24.8 milyon TL'ye icradan satılık teknolojik sera ve müştemilatı!

Tarsus'ta 24.8 milyon TL'ye icradan satılık teknolojik sera ve müştemilatı!

T.C. Tarsus İcra Dairesi, Mersin ili, Tarsus ilçesi, Kürtmusa Köyü, 1282 parselde yer alan 37 bin 155 metrekare büyüklüğe sahip yüksek teknolojik sera ve müştemilatı icradan satıyor...



T.C. Tarsus İcra Dairesi tarafından, Mersin ili, Tarsus ilçesi, Kürtmusa Köyü, 1282 parselde yer alan 37 bin 155 metrekare büyüklüğe sahip yüksek teknolojik sera ve müştemilatı icradan satışa sunuldu.

Gayrimenkulün toplam muhammen bedeli 24 milyon 800 bin TL olarak belirlendi. Yüksek teknolojik sera ve müştemilatının satış ihalesi ise 20 Nisan 2022 tarihinde saat 14:30'da yapılacak. 

İlan metni:

T.C. TARSUS İCRA DAİRESİ 2018/6311 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Tapu kaydına göre; Mersin İli, Tarsus İlçesi,KÜRTMUSA Köyü/Mahallesi 1282 Parsel'de 37.155,00 m² Yüzölçümlü Yüksek Teknolojik Sera ve Müştemilatı Ana Taşınmaz Nitelikli taşınmazda borçlunun satışa konu hissesi TAM olup, taşınmazın değeri Tarsus İcra Hukuk Mahkemesi 2021/281 Esas - 2021/495 Karar numaralı ilamıyla belirlenmiş ve aşağıdaki bilgiler mahkeme tarafından yapılan keşifte düzenlenen bilirkişi raporuna göre yazılmıştır.
İmar Durumu: Tarsus Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden17/02/2022 tarihli yazısıyla taşınmaz 1/1000 ölçekli uygulama imar planı dışındakalmaktadır.
Adres ve Ulaşım: Taşınmaz; “Özbek Mahallesi, No:271 Tarsus/MERSİN” adresinde bulunmaktadır. Taşınmazın elektrik, yol, su problemi bulunmamaktadır. Taşınmaza ulaşım toplu taşıma araçlarıyla ve özel araçlarla rahatlıkla sağlanabilmektedir.
Taşınmazın etrafında ekili, dikili ve boş tarım arazilerinin yanı sıra tek katlı veya iki katlı mesken olarak kullanılan binalar ve küçük ve orta ölçekli sanayi işletmeleri bulunmaktadır. Tarsus ilçe merkezinin 6km doğusunda Tarsus - Pozantı Otoyolunun 75 metre güneyinde, D-400 Karayolunun 3km kuzeyinde Özbek Köyünün 1 km güneybatısında konumlanmıştır.
Taşınmazın Özellikleri: Taşınmaz şekil olarak düzgün bir şekle sahip değildir. Zemini düze yakın meyilli olan taşınmazın etrafı demir direkli tel örgü ile çevrelenmiştir. Taşınmaz üzetinde; zemin +1 katlı idari bina ve bu binaya bitişik birbiri ile irtibatlı bina içinden geçiş sağlanabilen depo binası, sera alanı, kömür deposu ve kazan dairesi, iyi tarım binası mevcuttur.
1-) İdari Bina ve Depo : Yapı için Tarsus Belediyesi'nden alınmış 17.08.2011 tarih ve 124 C sayılı yapı ruhsatı mevcuttur. İdari bina natamam vaziyette olup zemin +1 katlıdır. Binanın dış cephesi sıvalı olup boyası yapılmamıştır. Zemin katta yerler kısmen seramik ile kaplanmış kısmen kaplamasız şap betondur. Duvarlar kısmen boyalıdır. İç kapılar ahşap panel kapı pencereler PWC doğramadır. Üst kat çıkış merpenleri demir olup üst katta bölme duvarları örülerek sıvanmış başka herhangi bir imalat yapılmamıştır. Binanın çatısı sandviç panel kaplamadır. Ayrıca binanın zemin katında bay bayan wc ve mutfak bölümleri mevcuttur. Buralarda kapılar PWC zemin ve duvarlar zeminden tavana kadar seramik ile kaplanmıştır. Bu bölümün toplam inşaat alanı 320,00m2 olarak hesaplanmıştır. İdari bina ile bir bütün halinde bulunan depo kısmında ise zemin saha betonu ile kaplanmış olup yan duvarları ve çatısı sandviç panelden imal edilmiştir. Bu bölümün inşaat alanı 590,00m2 olarak hesaplanmıştır. Yapı bir bütün olarak ele alındığında Çevre Ve Şehircilik Bakanlığının belirlemiş olduğu yapı sınıf ve gruplarından III. Sınıf A grubu yapılar içinde yer almaktadır. Yapıda yıpranma ve eksik imalat %40 olarak tespit edilmiştir.
2-) Sera Alanı : Tünel tipi iskelet sistem demir konstrüksiyon yapı tarzında 6,00 metre yüksekliğinde naylon örtülü, içinde damlama sulama sistemi ve beton yürüme yolları ile sirkülasyon fanları, havalandırma fanları, ısıtma sistemi, ısıtma boruları, havalandırma açma ve kapama motorları, ve diğer aksam ve donanımların bulunduğu topraksız tarım yapılan bir tarımsal endüstri alanıdır. Bu alan 25.632,00 m2 olarak hesaplanmıştır. Keşif günü sırada domates fidelerinin yer aldığı görüldü. Yapı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu yapı sınıf ve gruplarından II. Sınıf B Grubu yapılar (Tesisat ağırlıklı fidan yetiştirme ve bekletme yerleri) içinde yer almaktadır. Yapı sınıfı kullanım amacı ve malzeme özellikleri, yaşı göz önünde bulundurulduğunda yapıda yıpranma %30 olarak tespit edilmiştir.
3-) Kömür Deposu ve Kazan Dairesi :
Yapı için Tarsus Belediyesi'nden alınmış 17.08.2011 tarih ve 124 A sayılı yapı ruhsatı mevcuttur. Zemini dökme beton kaplı olup yan duvarları ve çatısı demir profil taşıyıcı sistemde olup üzeri trapez sac levha ile kapatılmıştır. Yapının toplam alanı 176,00 m2 olarak hesaplanmıştır. Yapı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu yapı sınıf ve gruplarından I. Sınıf B Grubu yapılar içinde yer almaktadır. Yapıda yıpranma %10 olarak tespit edilmiştir.
4-) İyi Tarım Binası :
Yapı için Tarsus Belediyesi'nden alınmış 17.08.2011 tarih ve 124 B sayılı yapı ruhsatı mevcuttur. Zemin durumu 140,00 m2 olan yapı betonarme olarak imal edilmiştir. Giriş kapıları ve pencere doğramaları PWC'den imal edilmiştir. İç kapıları ahşap panel kapıdır. Tüm alanlarda zemin seramik ile kaplanmıştır. Duvarlar kısmen zeminden tavana kadar seramik ile kaplı kısmen sıvalı ve boyalıdır. Bu bölümde gübre ve ilaç depoları, wc ile mühendis odası yer almaktadır.
Yapı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu yapı sınıf ve gruplarından II. Sınıf B Grubu yapılar içinde yer almaktadır. Yapıda yıpranma %10 olarak tespit edilmiştir. Ayrıca taşınmaz üzerinde 1 adet Ljan marka 4.000.000 cal kapasiteli ısı kazanı, Çukurova Marka 65 Kwa Jeneratör, 1 adet trafo ile sera içerisinde sirkülasyon fanları, havalandırma fanları, ısıtma sistemi, ısıtma boruları, havalandırma açma ve kapama motorları, ve diğer aksam ve donanımların bulunduğu görülmüştür. Sera içerisinde yer alan sirkülasyon fanları, havalandırma fanları, ısıtma sistemi, ısıtma boruları, havalandırma açma ve kapama motorları ve diğer aksam ve donanımlar seranın tamamlayıcı parçası olduğundan dolayı sera değerinin içinde hesaplanacaktır. Mükerrer hesaplamaya mahal vermemek için makine ve teçhicat bölümünde ayrıca hesaplamaya tabi tutulmayacaktır. Taşınmaz üzerinde herhangi bir zirai muhdesata rastlanmamıştır. Sera içindeki fideler değerlemeye tabi tutulmamıştır.
HESAPLAMALAR :
Zemin Değeri : 6.356.312,16 TL
İdari Bina ve Depo : 742.560,00 TL
Sera Alanı :16.865.856,00 TL
Kömür Deposu ve Kazan Dairesi : 61.776,00 TL
İyi Tarım Binası : 118.440,00 TL
Makine ve Teçhizat Değeri : 658.164,48 TL (Isı Kazanı, Trafo, Jenaratör, Topraksız Tarım Sulama Gübreleme Sistemi Alt Yapısı, Topraksız Tarım Sulama Gübreleme Sistemi Alt Yapısı, İklim Kontrol Sistemi)
Taşınmazın Yukarıda Belirtilen Özellikleri İle Düzeltilmiş Toplam Değeri 24.800.000,00 TL olarak mahkeme kararıyla belirlenmiştir.
Kıymeti : 24.800.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğünün beyanı ile " 3083 Sayılı Yasanın 13. Maddesi gereğince kısıtlıdır" şerhi bulunmaktadır. Diğer takyidatları dosyasındaki gibi olup, başvuru halinde dosyasından görülebilir. İhale alıcısı ve katılımcıları bu beyanların doğurduğu sonuçları ve sorumlulukları kabul etmiş sayılırlar. Tüm ihale katılımcıları güncel tapu kayıtlarını ve güncel imar durumunu bilerek ve kabul ederek ihaleye iştirak etmiş sayılacaklardır.
1. Satış Günü : 20/04/2022 günü 14:30 - 14:35 arası
2. Satış Günü : 25/05/2022 günü 14:30 - 14:35 arası
Satış Yeri : Tarsus Adliyesi Zemin Kat C Blok İcra Müdürlüğü Müzayede (Satış) Salonu- Tarsus/MERSİN

Tarsus ta 24.8 milyon TL ye icradan satılık teknolojik sera ve müştemilatı!

Satış şartları :

1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Birinci ve ikinci arttırma elektronik ortamda verilen en yüksek teklif üzerinden başlatılır. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen bedelinin yüzde ellisini bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan diğer alacaklar o malla temin edilmişse bu suretle rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paraların paylaştırılması masraflarını aşması şartıyla elektronik ortamda verilen en yüksek teklif de değerlendirilerek, satışa çıkarılan mal üç defa bağırıldıktan sonra en çok artırana ihale edilir. Her iki arttırımda da böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında Türk Lirası Cinsinden pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. İhaleye fiziken iştirak edecek veya teklifte bulunacak gerçek veya tüzel kişiler teminat bedelini ihaleye katılımdan önce Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün 12/03/2013 tarihli 10594 sayılı yazısı uyarınca; ihaleye nakit olarak teminatını sunarak katılabilecekleri gibi, Tarsus İcra Dairesinin Türkiye Vakıflar Bankası T.O.A. nezdindeki TR**********************55 IBAN numaralı hesaba katılımcı tarafından TC Kimlik veya Vergi numaraları yazılı vaziyette yatırılmış olması ve banka dekontunun aslının ihaleye katılmadan önce ibraz edilmiş olması gerekmektedir. Banka hesabına yatırılan teminat bedellerinin iadesi yine banka hesabı üzerinden yatıran kişinin hesabına yapılacaktır. Ayrıcabu gayrimenkul üzerinde hakkı olan alacaklının iştiraki halinde alacağı mezkur nispet raddesinde ise İ.İ.K.nun 124/4. Madde gereğince ayrıca pey akçesi veya teminat aranmaz. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Alıcıya yapılacak ihtarda verilen süre içerisin de ihaleden kaynaklanan Damga Vergisi, KDV ve tapu alım harcını yatırmadığı taktirde resen İİK nun 133. Maddesi uyarınca ihalenin iptaline karar verilecektir. İhaleden kaynaklanan Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.) İhale alıcıları taşınmaz üzerindeki beyanlardan doğan sorumlulukları kabul etmiş sayılacaklardır. İlgili taşınmaz üzerinde ihtiyati tedbir şerhinin bulunması halinde ilgili şerhin kaldırılmasına yönelik tüm iş ve işlemler ihale alıcısına aittir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale kararı resen kaldırılır. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-2004 Sayılı İcra ve İflas Kanunun 127. maddesi uyarınca, ilanın birer sureti borçluya/borçlulara varsa vekiline/vekillerine, alacaklıya varsa vekiline ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerinin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur.Bu kişilerin vekilleri var ise sadece vekillerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması hâlinde, varsa adres kayıt sistemindeki adresleri tebligat adresleri olarak kabul edilir. Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetede veya elektronik ortamda yapılan satış ilanı tebligat yerine geçer. Satış ilanı tebliğ edilecek ilgililer satış kararının verildiği tarih itibariyle belirleneceğinden, bu tarihten sonra tapuya haciz/ipotek koyduran haciz/ipotek alacaklısına satış ilanının tebliğ edilmemiş olması ihalenin feshini gerektirmez. Bu nedenle satış kararından sonra haciz/ipotek koyduran ilgililere satış ilanı tebliğ edilmeyecektir. (T.C Yargıtay 12. Hukuk Dairesinin 2013/13999 Esas ve 2013/20464 Karar sayılı vb ilamları )

6- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/6311 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön