11 / 05 / 2024

TOKİ arsa kaç metrekare? TOKİ arsa peşinat ne kadar?

TOKİ arsa kaç metrekare? TOKİ arsa peşinat ne kadar?

TOKİ arsaya dair merak edilen detaylar bulunmaktadır. Onlardan bazıları da TOKİ arsa kaç metrekare? TOKİ arsa peşinat ne kadar? İşte merak edilen bu soruların yanıtları!



TOKİ ARSA KAÇ METREKARE?

350 ila 550 metrekarelik alanlardan oluşan müstakil arsada, hak sahipleri imar planına göre en çok 150 metrekare büyüklüğünde evini yaptırabilecek. İsteyenler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırlandığı örnek projelerden faydalanacak.

TOKİ ARSA PEŞİNAT NE KADAR?

Arsa tahsisi yapıldıktan sonra, 1/10 arsa tahsis bedeli peşinatı ödenecek, noter taahhütnamesi imzalanarak arsa tahsis bedelinin geriye kalan 9 taksitin 9 yılda 9 eşit taksite bölünecek.

TOKİ ARSAYA PREFABRİK EV YAPILIR MI?

TOKİ arsasına prefabrik ev yapılır mı, yapılmaz mı şu aralar sorulan sorular arasında yer alıyor. TOKİ arsasına prefabrik konut yaptırmak isteyen vatandaşlar, hazırlanan proje dosyasını arsanın bulunduğu belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü'ne göndermeleri ya da vermeleri gerekmektedir. Verilen bu dosyanın onay alması da işlem sonunda önem arz ediyor. Belediye proje dosyasını detaylı bir şekilde inceleyip onay verdikten hemen sonra prefabrik ev kurulum işlemi gerçekleşebilir.

TOKİ ARSA BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ arsa projesine başvuruda bulunmak için belli başlı şartlar bulunmaktadır. İşte o şartlara dair detaylar;

- Türk vatandaşı ve 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor,

- Tahsis edilecek arsalar büyükşehir merkez ilçelerinden herhangi birisinde ise o ilin merkez ilçelerinden birinin sınırlarında, diğer belediyelerde de arsa tahsisi öngörülen belediye sınırları içinde ikamet zorunluluğu yer alıyor,

- Aylık gelir durumu 16.000 liranın altında olması gerekmektedir,

- Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin ya da eşinin veya çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya herhangi bir yerde bir ev veyahut apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olarak belirtilen arsa payına yani kat irtifakı tapusunun bulunması gerekmektedir,

- Başvuru bedeli olarak da 500 lira yatırılmalıdır.

Yaşlılık maaşı ne kadar oldu 2023?

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

İş Bankası emekli promosyonu ne kadar yaptı?


Geri Dön