24 / 07 / 2024

Trabzon'da etkili olan yağış sebebiyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı!

Trabzon'da etkili olan yağış sebebiyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı!

Beşikdüzü Belediye Başkanı Uzun: Uygulayacağımız proje ile kanalizasyon ve yağmur sularının kanallarını ayırarak yaşanan sorunları çözeceğiz. İnşallah Beşikdüzümüzü iki ay sonra tamamen bu sıkıntından kurtaracağız dedi...






Trabzon'da etkili olan yağış sebebiyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı.Kentte dünden itibaren aralıklarla yağan ve bugün bazı kesimlerde etkisini artıran sağanak, özellikle Beşikdüzü ilçesinde etkili oldu. Yağışta ilçenin 3 farklı noktasında rogarların tıkanması nedeniyle sokaklarda biriken sular, özellikle ilçedeki kaymakamlık ve belediye binasının yer aldığı alanlardaki bazı binaların giriş katındaki ev ve iş yerlerine doldu. Esnaf, yağış dolayısıyla iş yerlerine su dolmaması için çaba gösterdi.


Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, göreve geldiği günden itibaren ilçede bu tür sıkıntıların yaşanmaması için yoğun bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, "2009 yılında DSİ yetkililerini Beşikdüzü’ne davet ederek başlattığımız çalışmalar sonucundan derelerin üstünün açılması nedeniyle bugün ilçemizde yaşanabilecek büyük bir sel felaketi önlenmiş oldu. Yapılan bu çalışmaların değerini ve önemini bugün bir kez daha gördük. Bu vesile ile DSİ'’nin tüm yetkililerine ilçem adına teşekkür ediyorum" dedi.


İlçenin doğu kısmında bazı esnafın oluşan su birikintisi dolayısıyla sıkıntılar yaşadığını belirten Uzun, "Kendilerine geçmiş dileklerimi iletiyorum. Sıkıntı yaşanan bu bölge için projeler hazırladık.  Bu bölgede kanalizasyon ve yağmur suları aynı kanaldan aktığı için sorunlar yaşanıyor. Uygulayacağımız proje ile kanalizasyon ve yağmur sularının kanallarını ayırarak yaşanan sorunları çözeceğiz. İnşallah Beşikdüzümüzü iki ay sonra tamamen bu sıkıntından kurtaracağız" diye konuştu.


AA


Geri Dön