27 / 04 / 2024

Trafik sigortasında devrim gibi bir dönem! O zorunluluk kalkıyor!

Trafik sigortasında devrim gibi bir dönem! O zorunluluk kalkıyor!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu trafik sigortasına ilişkin önemli bir açıklama yaparak, yeni düzenlemelerin yolda olduğunu, trafik operasyon merkezi kurulacağını ve sigorta şirketlerinin zorunlu olarak teklif vermesinin kaldırılacağını söyledi.



Daha önce trafik sigortası için yol haritasını paylaşan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), önceki hafta da aşamalar hususunda önemli bir düzenlemeye imza attı. Önceki akşam iftar davetinde basın mensupları ile bir araya gelen SEDDK Başkanı trafik sigortasındaki sorunları çözmek amacıyla yapılan düzenlemeyi anlattı.

Trafik sigortasında devrim gibi bir dönem! O zorunluluk kalkıyor!

"ZARARI KAYNAĞINDA AZALTACAĞIZ"

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre, şu anda yol haritasının ilk fazını çıkardıklarını ifade eden Eroğlu, "Trafikte kesinlikle kişi davranışlarına müdahale edip o zararı kaynağında azaltmamız gerekiyor. Anayasa Mahkemesi'nin son kararı bizim artık sigorta yasasına ilişkin 2’nci bir düzenleme şansımızı kaldırdı.

Bariz bir biçimde tazminatın hesaplama şeklini artık mevzuata koyamıyoruz. Bu durumda gideceğiz mahkeme pratiğini alacağız. Sektör ödemeleri ona göre yapacak" şeklinde konuştu. Eroğlu, trafikte hızla tüm zararın kaynaklarına nokta atışı yapıp çözüme kavuşturacaklarını vurguladı. Bu süreç trafik kazalarının en aza indirilmesinden başlayarak, tahkim sistemi, eşdeğer parça kullanma gibi fazla zarar yaratan alanları kapsayacak.
Bu kapsamda sırası ile birer esaslı poliçe, müşteri davranışlarını etkileme, direkt tazmin gibi düzenlemelerden sonra sonuçta sürücünün niteliğine göre teklifin verileceği serbest tarife amaçlanıyor.

Araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortası yaptırma hususunda yaşadığı problemlerle ilgili konuşan Eroğlu "Bu hususta önce firmalara ceza verdik ama ceza vermek yetmiyor. Döndük tarifeyi artırdık. Problem devam ediyor. Genelge çıkarttık. İmtina genelgesinin sonuçları için 90 gün bekledik ve bugün 90 gün doldu. Bugün biraz baktık kasko trafik dengesi biraz yakalanmış fakat yine de problem var" şeklinde konuştu.

İşte detaylar...


Geri Dön