09 / 05 / 2024

Trafik sigortasında devrim gibi bir dönem! O zorunluluk kalkıyor!

Trafik sigortasında devrim gibi bir dönem! O zorunluluk kalkıyor!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu trafik sigortasına ilişkin önemli bir açıklama yaparak, yeni düzenlemelerin yolda olduğunu, trafik operasyon merkezi kurulacağını ve sigorta şirketlerinin zorunlu olarak teklif vermesinin kaldırılacağını söyledi.



KİMSE TEKLİF VERMEDİYSE HAVUZA GİDECEK

Trafik sigortasının zarar meydana getiren bir alan olduğunu ve bu yüzden şirketlerin bilanço dengesini korumaya çalıştıklarını söyleyen Eroğlu, buradan hareketle yeni bir düzenlemenin hazırlığının yapıldığını belirterek, uygulamanın ayrıntılarını şu şekilde anlattı:

"Eğer imtina genelgesinden istediğimiz neticeyi sağlayamazsak trafik operasyon merkezi kuracağız. Altyapımız hazır ve burada teklif geldiğinde sigorta şirketlerinin zorunlu olarak teklif vermesini kaldırıyoruz. Müşteri acenteye geldi ve acente firmaya iletecek. Firma yapacak ya da yapmayalım diyecek. Bu noktada poliçe talebi operasyon merkezine gönderilecek. Talep edenin verileri 27 adet trafik sigortası satan firma tarafından görülecek. Teklif verip vermemek tamamen serbest olacak, yani biz zorla teklif ver demiyoruz. Teklif verildiyse zaman kaybetmeden 5 dakikada poliçeleştirilecek. Eğer hiçbir sigorta şirketi teklif vermezse, ki ben bunun yüzde 10 oranını geçeceğini düşünmüyorum, kimse teklif vermediyse bir önceki sigorta şirketinin üzerinden havuza atacağız. Bütün sektöre dağıtacağız. Birinci, ikinci, üçüncü basamakta nasıl yapıyorsak aynı şekilde alıp havuza dağıtacağız.

Trafik sigortasında devrim gibi bir dönem! O zorunluluk kalkıyor!

"TAHKİM KANGRENE DÖNÜŞTÜ"

Sektörde sorun meydana gelen konulardan birisi de tahkim. Şu anda alternatif bir yargı olarak hedefinin dışına çıktığını ve bir rant kapısı durumuna geldi. Tahkim sistemini bizim uçtan uca düzenlememiz gerek. Bu şekliyle tahkim sistemi kangrene dönüşmüş durumda. Buradaki maliyetleri eğer kontrol edemezsek, trafik branşında yepyeni bir maliyet sorunuyla karşı karşıya kalacağız" şeklinde konuştu.

AVM otoparklarını kullanan sürücüler dikkat! Bunu kimse bilmiyor! Paranızı geri alabilirsiniz!

Yüzbinlerce Bağ-Kur’luya müjde! Prim gün sayısında hayaller gerçek oluyor! Bakan Bilgin madde madde açıkladı!

EYT, SSK ve Bağ-Kur’lunun bayram ikramiyesi ve aylık takvimi bir bir açıklandı!


Geri Dön