18 / 07 / 2024

Tüm öğrencileri kapsıyor! Ödemeniz hazır hemen PTT’ye koşun!

Tüm öğrencileri kapsıyor! Ödemeniz hazır hemen PTT’ye koşun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, destek ödemelerine devam ediyor. Bunun içinde öğrencilere verilen ödemeler de yer almaktadır. İşte detaylar!




Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, destek ödemelerini sürdürüyor. SED ödemeleri kapsamında ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine nakdi destek verilmeye hala devam ediyor. SED yardımı kapsamında yapılan ödemeler ile ilgili detaylar araştırılıyor. Peki, SED yardımı nedir? SED yardımı kimlere verilir? SED yardımı başvuru şartları nelerdir? İşte, SED yardımı hakkında merak edilen o detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı kapsamında öğrencilere eğitim masrafları karşılamaları için 1.611 TL'lik nakdi yardımı yapıyor.

SED YARDIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

SED yardımından yararlanmak isteyen öğrenciler başvuru işlemlerini e-Devlet sistemi üzerinden yapabilecektir. E-Devlet'ten yapılacak başvurular için sistemdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sayfasına geçerek başvuru işlemlerini gerçekleştirmek gerekiyor.

SED ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrencilere verilecek SED yardımı çatısı altında 1.611 TL destek sağlanacak. SED yardımı almaya hak kazanan öğrencilerin ödemesi de 15 Aralık tarihinden sonra PTT hesaplarına yatırılacağı düşünülüyor.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ AYIN KAÇINDA YATIYOR? AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Aile destek ödemeleri 850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlar şeklinde verilmektedir. Bu tutarlar en fazla 12 ay süre ile Aile Destek Programı ödemesi yapılır. Aile destek ödemeleri 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı olduğu belirtilmiştir aynı şekilde bu dönemin ödemesini takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı son bulacaktır.

AİLE DESTEK PARASI NEREDEN ALINIR?

Aile destek ödemesinin başvuruları, e-Devlet sistemi üzerinden ya da ikametgâh adresinin yani yaşanılan yere bağlı olan 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılmaktadır. Başvuru sonucu olumlu sonuçlandığı takdirde Aile destek ödemesi alınır.

EYT’de takvim netleşti! Ocak’ta beklenen olacak! İşte detaylar!

Yüzde 280 artış! Kasko yaptırmayanlara duyurulur! İşte kasko fiyat düşürme yolları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön