16 / 05 / 2024

Türk Telekom internet aboneliklerine zam! Artış sonrası en düşük paket kaç lira oluyor?

Türk Telekom internet aboneliklerine zam! Artış sonrası en düşük paket kaç lira oluyor?

Türkiye'de elektrik, su, doğal gaz zamları derken internete de zam geliyor. Bankalara olan borcunu ödeyemeyen Türk Telekom'un Varlık fonu tarafından satın alınmasının ardından internet aboneliklerine zam geleceği öğrenildi. En düşük paket kaç lira oldu? İşte detaylar...



Bilgi Teknolojileri Kurumu ‘Türk Telekom IP VAE Hizmeti Port ve THK Tarife Güncellemesi’ hakkındaki kararı ile Türk Telekom’un port ve toptan hat kiralama (THK) aylık ücretlerinin revize edilmesi ile ilgili teklifini onayladı. Teklife göre, 1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere, toptan hat kiralama ve port ücretlerine yüzde 70’e varan oranda zam yapıldı. Söz konusu zam sabit internet ve telefon hizmetlerini doğrudan etkileyecek. İşletmeciler ilk etapta mevcut taahhütlü müşterilerine bu zammı yansıtamayacak, ama yeni abonelerine bunu yansıtabilecek.

Türk Telekom internet aboneliklerine zam! Artış sonrası en düşük paket kaç lira oluyor?

Türkiye’deki internet fiyatları halihazırda zaten el yakıyor. İnternet fiyatları sunulan hizmetin kalitesine, niteliğine ve vatandaşın gelirine, asgari ücrete oranla pahalı. 2021 yılında 4 kişilik bir ailenin aylık ortalama haberleşme gideri 353 TL olarak gerçekleşti. Bir önceki yıla göre yıllık artış 500 TL’nin üzerindeydi. Araştırmalar ise 2022 yılında haberleşme giderlerinde yine önemli bir oranda artış olacağını gösteriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön