05 / 05 / 2024

Ümsa bu yıl 340 milyon ciro hedefliyor!

Ümsa bu yıl 340 milyon ciro hedefliyor!

Bugüne kadar medya, kömür, cam üretimi, inşaat, parke üretimi, mobilya, tuğla üretimi alanlarında faaliyet gösteren Ümsa'nın ciro hedeflerini açıklayan Firma Genel Müdürü Tunahan Sarıtaşlı, "Bu yılki ciro hedefimiz, 340 milyon TL dedi.





 Bu yıl 340 milyon TL ciro hedefleyen Ümsa, önümüzdeki dönemde maden ve linyit kömürüyle çalışacak termik santral yatırımı için kolları sıvadı. İstanbul' da turizme yönelik de yatırım planlayan firma, yeni bir alanda daha var olmayı planlıyor. Üç ayrı alanda yatırım yapacak olan Ümsa'nın ciro hedeflerini açıklayan Firma Genel Müdürü Tunahan Sarıtaşlı, "Bu yılki ciro hedefimiz, 340 milyon TL. Tütünde 253 milyon, inşaatta 75-85 milyon, turizmde ise 10 milyon TL'lik ciro bekliyoruz" dedi. 


Bugüne kadar medya, kömür, cam üretimi, inşaat, parke üretimi, mobilya, tuğla üretimi alanlarında faaliyet gösteren Ümsa, 3 alanda daha yatırım yapmayı planlıyor. 1960'lı yıllarda Fevzi Sarıtaşlı tarafından atılan temellerin ardından, oğlu Ümit Sarıtaşlı ile yeni alanlarda gerçekleştirdiği yatırımlarla büyümesine devam eden Ümsa, bugün 470 kişiye istihdam sağlayan bir yatırım şirketi haline geldi. Son 10 yıldır vergi rekortmenleri sıralamasındayer alan Ümsa'nın 3'üncü kuşak yöneticisi Tunahan Sarıtaşlı, şirketin büyüme noktasındaki yeni hedeflerini anlattı. Philip Morris'in Karadeniz'deki en büyük iş ortağı olan şirketin, geçtiğimiz aylarda Samsun'da hizmete giren Hamptofı by Hilton oteliyle tuj rizm alanında da faaliyetini Sürdürdüğünü dile getiren Tunahan Sarıtaşlı, yatırımlarını kendi öz kaynaklarıyla finanse ettiklerini belirterek, "2012 ciromuz 200 milyon lirayken, 2013'te bu rakamı 300 müyon liraya çıkardık. Bu yıl ki hedefimiz ise 340 milyon lira civarı" dedi. ,


Ümsa bünyesindeki inşaat şirketinin, devlet inşaatlarında faaliyet gösterdiğini söyleyen Sarıtaşlı, turizm alanında yeni yatırım gerçekleştireceklerini aktararak, "İstanbul'a da otel yapmak gibi bir planımız var. Yanı sıra, maden ve linyit kömürü üe üretim yapacak olan bir termik santral yatırımımız olacak. Bir de Karadeniz Bölgesinde yeni bir alanda yatırımımız daha olacak" diye konuştu. 


Samsun'da turizme 25 milyon TL yatırıldı Çalışmalarına 2012 yılında başlanan Hampton by Hilton Samsun Oteli projesini çok önemsediklerini dile getiren Tunahan Sarıtaşlı, "Öz kaynaklarımız ile yapımını gerçekleştirdiğimiz otelimizin, Samsun' un vizyonu açısından da önemli bir kazanım olacağına inanıyoruz. 25 milyon lira yatırım tutarındaki otelimiz bu yıl itibariyle hizmete girdi" şeklinde konuştu. 


Turizmde alanında yapılan son yatırımlar ve geliştirilen tesisleriiı Avrupa standartlarında hizmet verdiğini belirten Sarıtaşlı, " Dünyanın en önemli inşaat projelerinde de Türk firmalarını görmek artık normal hale gelmiştir" değerlenmesinde bulundu. 

"Bürokratik engel kaldırılmalıdır" Sektörün sıkıntılarına değinen Tunahan Sarıtaşlı, şunları kaydetti. "Sektörel alanda STK 1ar oluşturulmaması, ticari örgütlenme anlamında sadece Ticaret ve Sanayi Odalarının olması, onların da sektöre ivme kazandırmaktan ziyade hantal ve bürokratik bir örgütlenme biçimini benimsemiş olmaları, sektörel gelişimi olumsuz etkiliyor. Daha hızlı hareket edebilecek, güçlü karar mekanizmaları oluşturulmalı, Organize Sanayi Bölgeleri sektörel kümelenmelere uygun olarak dizayn edilmeli, her sektör temsilcisi bu tür oluşumların yönetiminde söz sahibi haline getirilmeli. Yatırımcı, İzmit'i İstanbul'u bırakıp Samsun'u tercih edebilmeli. 


Meslek liseleri güçlendirilmeli "En önemli sorun kalifiye iş gücü" diyen Sarıtaşlı, meslek liselerinin desteklenmesi gerektiğini belirterek, "Her sektör için iş gücü yaratacak çeşitlilik sağlanmalı. Gerekirse buradaki öğrencilere belirli ölçekteki sektör temsilcilerinin burs vb destekleri sağlaması zorunlu hale getirilmeli. Özel sektör ile staj yapmak isteyen öğrenciler, iş başı eğitimle meslek sahibi olmak isteyen kişileri karşı karşıya getirecek yapılar oluşturulmalı. Bu konuda en önemli görev ticaret ve sanayi odaları, okullar ve iş bulma kurumuna düşüyor. Özel sektör kendine stajyer veya meslek öğrenmek isteyen kişileri aramamalı. Belirli havuzdan seçim yapabilme imkanı yaratılmalı" dedi. 


Dünya Bölge 


Geri Dön