02 / 05 / 2024

Üniversite öğrencileri rahat nefes alacak! E-devletten başvuru yapana 1420 TL ödeme!

Üniversite öğrencileri rahat nefes alacak! E-devletten başvuru yapana 1420 TL ödeme!

Devlet, üniversite öğrencilerine yardım etmek için harekete geçti. Eğitim hayatlarında maddi açıdan zorluk yaşayan öğrencilerin yanında olmak için 1.420 TL destek ödemesi yapılacak. Destek ödemesinden yararlanmak isteyen öğrenciler, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecekler.



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üniversite öğrencilerine birtakım ihtiyaçlarını karşılamaları için destek ödemesi yapacak. 1.420 TL ödemeden faydalanmak isteyen öğrencilerin belirli şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Rahat bir nefes almak için başvuruda bulunmak isteyen öğrenciler desteğin kapsamını araştırıyor. Öğrenci desteği ile ilgili merak edilenler detaylar...

Üniversite öğrencileri rahat nefes alacak! E-devletten başvuru yapana 1420 TL ödeme!

Devletten öğrencileri rahatlatan destek

Artan enflasyon sonucuna öğrenciler eğitim hayatında zorluklar yaşıyor. Bu yönde yaşanan zorlukların ve sıkıntıların giderilmesi için devlet pek çok alanda yaptığı yardımları öğrencilere de ulaştırıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bir duyuruda, üniversite öğrencilerine ek destek verileceği açıklandı. Bu ek destek, KYK bursu alan öğrencilere ayrıca 1.420 TL ödeme yapılacak şekilde belirlendi. Öğrencilerin belirli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla verilen bu destek ödemesi, yılda 2 kez öğrenci yardımı olarak ödenecek.

Ancak, bu ek destekten yararlanmak için öğrencilerin belirli başvuru şartlarını yerine getirmeleri gerekiyor. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Ekonomik güçlüklerin giderek arttığı şu dönemlerde sağlanan ek destek ödemesi, öğrencilerin maddi ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacak ve üniversite eğitimleri sırasında finansal desteklerini artıracak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön