17 / 05 / 2024

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer "dolar 25 lira" deyip tarihi verdi

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer

Yüksek tahminleri ve dikkat çeken açıklamalarıyla bilinen Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, yaz aylarında enflasyon ve doların seyrine ilişkin önemli bir yorum yaptı. İşte Selçuk Geçer'den çarpıcı piyasa öngörüsü...



EYLÜL SONRASI DOLAR KONTROLDEN ÇIKABİLİR
"Amerika'daki faiz artırımları daha sert olması bekleniyor. 100 baz puanlık faiz artırımı bile gelmesi bekleniyor. 75 dediğimde hadi be diye tepki vermiştlerdi. Bu sene 4,5-5 ile faizler kapatabilme durumu var. Amerika'da çift haneyi koklatan bir rakam gelirse ara faiz artırımı bile olabilir. En büyük zararı gelişmekte olan ülkeler en başta Türkiye görecek. Çünkü Türkiye her anlamda ayrıldı. Yurt dışından borç bulunursa üzerine 8 puan anlamına geliyor. Elinizdeki dövizi tutmaya çalışmak lazım. Bu olmayınca yurt dışındaki parada kaçabilir. Eylül'den sonra kış geliyor. Uluslararası piyasalar açılıyor. Türkiye'yi tetikleyen olaylar olabilir. Yaz aylarında enflasyonlar nispeten düşük kalıyor. Eylül-Ekim-Kasım aylarında 22 civarındaki doların hızla artış kaydedeceğini görebileceğiz. 24 seviyelerine doğru yüksleecek. Hele ki Aralık'ta foyamız ortaya çıkarsa daha da kontrolden çıkması olası. Kur korumalıdan gelen enflasyonla gidebilir. Ama bir bakarsın benzin 60 lira. Bir yerlerde birilerine kıyak geçiyorsa o devletin değil vatandaşın cebi."

https://emlakkulisi.com.tr/elektrik-faturasina-216-lira-destek-kimliginizle-pttye-gitmek-yeterli/713399


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön