24 / 07 / 2024

Yatırım yapacaklar kara kara düşünüyor! 2 kattan fazla arttı

Yatırım yapacaklar kara kara düşünüyor! 2 kattan fazla arttı

Engelli vatandaşlar otomobil fiyatlarındaki yüksek artışlar nedeniyle satın alacak araç bulamıyor. Engelliler için araç alabilecekleri limitler yeniden değerleme oranının açıklanması ve ekim ayı enflasyonunun belli olmasıyla belli oldu.




ARAÇ ALMAK İÇİN YÜZDE 90 ENGELLİ RAPORU GEREKİYOR
Yüzde 90 ve üzerinde engelli olanlar ÖTV'siz araç satın alabiliyor. Ancak fiyat için bir sınır belirleniyor. 2021 yılında 330 bin 800 lira olan fiyat sınırı 1 Ocak 2022 itibarıyla 450 bin 500 liraya yükselmişti. Engelli bireyler nihai fiyatı bu rakam altında kalan ve motor hacmi 1.6 litreyi geçmeyen sıfır kilometre otomobiller arasından seçim yapabiliyordu.

ŞU ANDA BİRKAÇ MODEL KALDI
Ancak otomobil fiyatlarındaki yüksek artışlar nedeniyle engelliler satın alacak araç bulamaz hale geldi. Engellilerin bugünkü şartlarda B segmentindeki birkaç model dışında seçim yapma şansı kalmadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön