11 / 05 / 2024

Yemek kartlarına yeni düzenleme! Yeni setcard sistemi nasıl olacak?

Yemek kartlarına yeni düzenleme! Yeni setcard sistemi nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde patronlara yaptığı açıklamada çalışanlara yemek ödemelerinde kart sistemini kaldıracaklarını ve nakit yemek ücreti sistemine geçileceğini dile getirdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan patronlara yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Çalışanlara ödenen yemek ücretinin vergi istisna yöntemini değiştireceğiz. Yemek bedeli vergi istisnasını da 34 Türk Lirası’ndan 51 Türk Lirası’na çıkardık. 2022 sonunda bu rakamı tekrar gözden geçireceğiz. Yemek ödemelerinde de restoran kartı kullanma zorunluluğunu ortadan kaldırıyoruz. Nakit ödenecek olan yemek bedeli tutarları da bundan sonra vergi istisnasına girecek.”

Erdoğan programda ayrıca şöyle konuştu:

“Enflasyonu faiz artırımı yaparak kontrol altına alma çalışmaları artık ciddiye alınmıyor. Artık büyük liderler de faizi düşürmenin daha faydalı olacağını düşünüyor. Gelişmiş ülkeler başta hiçbir devlet eski modelin vaaz ettiği şekilde hareket ederek sosyal sorunlarla boğuşmayı göze almıyor. Ben şimdi buradan size haber veriyorum. Karşımda yatırımcılar var. Düşük faizle başta kamu bankaları olmak üzere düşük faizle sizleri yatırıma davet ediyorum.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön