12 / 05 / 2024

Yemek kartlarına yeni düzenleme! Yeni setcard sistemi nasıl olacak?

Yemek kartlarına yeni düzenleme! Yeni setcard sistemi nasıl olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde patronlara yaptığı açıklamada çalışanlara yemek ödemelerinde kart sistemini kaldıracaklarını ve nakit yemek ücreti sistemine geçileceğini dile getirdi.



YENİ SETCARD UYGULAMASI NASIL OLACAK?

Yemek ve restoran kartı uygulaması şirketler tarafından vergi avantajı nedeniyle genelde tercih ediliyordu. Ancak komisyon uygulaması nedeniyle bir süre tartışmalara neden olmuştu.

Yeni yapılan düzenlemeye göre, söz konusu şirketler yemek ücretini eğer isterse yine restoran kartı sistemi ile devam ettirebilecek.

Ancak  devam etmek istemeyenler ise bu ücreti personelin maaşına ilave ücret olarak ödeyecek. Maaşa ilave edilen yemek ücretine ise vergi istisnası uygulaması yapılacak. Bu nedenle şirketler personellerine verdikleri yemek ücretini de rahatlıkla arttırabilecekler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön