16 / 05 / 2024

Yerli otomobil Togg’un Avrupa’da satışa çıkacağı tarih belli oldu!

Yerli otomobil Togg’un Avrupa’da satışa çıkacağı tarih belli oldu!

Türkiye'nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobil modeli Togg'un CEO'su Gürcan Karakaş, şirketin Avrupa pazarına açılacağı tarihi duyurdu. İşte Togg'un uluslararası arenada yollara çıkacağı o tarih... 



Independent Türkçe’nin haberine göre; Togg CEO’su Gürcan Karakaş, Berlin’de düzenlenen Türk - Alman Ekonomi Forumu programında sunum yaptığı sırada Avrupa’ya 2024’ün sonunda açılmayı hedeflediklerini açıkladı. Karakaş’ın konuyla ilgili şu şekilde konuştu:

”2024 senesinin sonunda Avrupa pazarına girmeyi hedefliyoruz. Henüz yönetim kurulumuzla ülkeler bazında çok net bir önceliklendirmede bulunmadık. Etrafımıza baktığımızda yeni nesil araç üreticilerinin çok büyük bir kısmı önce Kuzey’de İskandinav ülkeleriyle başlıyor çünkü yeni markalara daha açıklar, elektrikli araçlara daha açıklar, altyapıları daha yaygın. Oradan da Central Europe dediğimiz Almanya ve Fransa’ya doğru geliyorlar. Biz de kuvvetle muhtemel bu şekilde devam edeceğiz.”

Gürcan Karakaş‘ın açıklamalarından Togg’un ilk etapta İskandinav ülkelerindeki sürücülerle buluşacağını ve Avrupa satışına buradan başlanacağını söylemek mümkün. Fakat bu noktada diğer yeni nesil otomobil şirketlerinin de söz konusu ülkelerde faaliyetlerine başladığını ve daha sonra diğer ülkelere açıldığı belirtiliyor.

Volkswagen Yeni Golf R Aralık ayında zamlandı mı? Fiyatı ne kadar oldu? İşte 13 Aralık 2022 fiyat listesi

Volvo XC90'a 130 bin TL'ye yakın zam! İşte 13 Aralık 2022 fiyat listesi

Audi A5 Coupe'nin fiyatı ne kadar oldu? İşte Audi A5 Coupe'nin 12 Aralık 2022 fiyat listesi…

 


Geri Dön