21 / 07 / 2024

Yüksekten dolar alanlar için fırsat doğacak! Dolar 15 lira...

Yüksekten dolar alanlar için fırsat doğacak! Dolar 15 lira...

Dolar kuru yeni haftanın ilk işlem gününe 14,34 liradan başladı. Öte yandan yatırımcılar ise dolar kurunun alış satış fiyatını yakından takip ediyor. Dolar almak ve yatırım yapmak isteyenler dolar kuru yükselecek mi? Dolar kaç lira olacak? sorularının cevaplarını araştırıyor...




''Dolar neden yükselişe devam ediyor. 3 ana faktör var. 1. Küresel piyasalardaki gerginlik, tedirginlik, savaş piyasası. 2. Dolar endeksinin yükselmesi, uluslararası piyasalardaki yükselişi devam ediyor. Bu tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde doların değer kazanmasını destekleyecektir. 3. Euro dolar paritesinin 1.09 bandının biraz daha altına sarkması dolar TL kurunu etkileyen bir faktör olduğunu söyleyebilirim.

Yüksekten dolar alanlar için fırsat doğacak! Dolar 15 lira...

Kritik seviyeler 14.50 - 14.70 seviyeleri. Euro dolar paritesinde bir toparlanma olursa 14.10 - 14.15 seviyesine gerileyecektir. Peki yatırımcı ne yapmalı? Ciddi belirsizlikler var. Bu da döviz kurlarında ciddi dalgalanmalara neden oluyor. Yatırımcısı da geniş bant aralığını göz önünde bulundurarak yoluna devam etmeli. 13.80 - 14.80 bant aralığı. Euro TL'nin dolara kıyasla daha düşük arttığını gördük. Çünkü euro dolar paritesi değer kaybetti. Euro TL kurunda 15.00 - 16.00 bant aralığını takip etmekte fayda var."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön