08 / 05 / 2024

Yurt dışında konut sahibi olmak neden önemli?

Yurt dışında konut sahibi olmak neden önemli?

Barratt London Uluslararası Satış Direktörü Stuart Leslie ve Uluslararası Satış Müdürü Asel Talipova İngiltere'de ‘Cinderella’ bölgelerine odaklanan Türk yatırımcıların nereleri tercih ettiğini ve Londra’da yatırım fırsatlarını anlattı. İşte o röportaj...



Araştırma sonuçlarına göre İngiltere'de ‘Cinderella’ bölgelerine odaklanan Türk yatırımcılar nereleri tercih ediyor? Londra’da yatırım fırsatları neler? Türk yatırımcılar için denenmiş ve test edilmiş bölgeler hakkında bilgi verebilir misiniz?
Potansiyel alıcıların fiyatlara daha duyarlı olduklarını görüyoruz, bu yüzden önce Liverpool, Reading ve Manchester gibi daha kolay satın alınabilecek yerlere bakıyorlar. Bu alıcılara konut kredisi alabileceklerini açıkladığımızda Londra'yı arzulanan bir yer olarak tercih ediyorlar. Tarihsel olarak Birleşik Krallık'ta yaşayan Türk halkının yaklaşık yüzde 90'ı başkentte yaşamayı tercih etmektedir. Yatırım amaçlı ve Londra’da yaşamayı seçen Türkler arasında uzun süredir popülerliğini koruyan Barnet ve Kuzey Londra’da bazı bölgeler bulunuyor. Bununla birlikte, bu ziyaretimizde aldığımız geri bildirimlere göre, şu anda mümkün olan en yüksek getiriyi aradıklarını ve eskisine göre lokasyonun önemli olmadığını görüyoruz. Bunun da en temel sebebi yatırımlarını güvenli bir yere yapmayı ve en yüksek getiriyi elde etmeyi istemeleridir.

Yurt dışında konut sahibi olmak neden önemli?

Bu ziyaretimizde portföyümüzdeki bazı mülklerin satışını gerçekleştirdik. Müşterilerimiz bu evleri şimdi ya da ileride kendi kullanımları için aldıkları için satışlarımızın çoğunluğu Barnet'teki Ridgeway Views'deki portföyden oldu. Ridgeway Views, Mill Hill Koruma Alanı'nın içinde, 47 dönüm arazi üzerinde yer alan, fitness parkuru, oyun alanları ve 4.000'den fazla ağacın bulunduğu peyzajlı yeşil alana sahip 460 yeni konuttan oluşan bir yaşam alanıdır. Alıcılar ayrıca, yatırım amacıyla East Ham'da New Market Place’i de tercih ettiler. Bu yepyeni yerleşim alanı da Crossrail istasyonuna yakın 277 daireden oluşuyor.


Geri Dön