09 / 05 / 2024

Yurt dışında konut sahibi olmak neden önemli?

Yurt dışında konut sahibi olmak neden önemli?

Barratt London Uluslararası Satış Direktörü Stuart Leslie ve Uluslararası Satış Müdürü Asel Talipova İngiltere'de ‘Cinderella’ bölgelerine odaklanan Türk yatırımcıların nereleri tercih ettiğini ve Londra’da yatırım fırsatlarını anlattı. İşte o röportaj...



İngiltere'ye yatırım yaparken nelere dikkat edilmeli?
Birleşik Krallık'ta gayrimenkul yatırımından maksimum getiri sağlamanın en iyi yollarından biri, başlangıç fiyatlarının düşük ancak fiyat artışlarının daha hızlı olacağı yeni yerleşim alanlarını tercih etmektir. Barratt London'ın NW9, SW11 ve E13'teki üç yeni yerleşim alanındaki fiyatlar, Tapu İdaresi rakamlarına göre son beş yılda ortalama yüzde 49 artış gösterdi. Bu oran Londra’daki ortalama artış oranından (%25) 2 kat fazla. Barratt London, bu alanları inşa etmekle kalmıyor yerel kalkınmaya da destek sağlıyor. Örneğin, Upton Gardens projemiz, West Ham Futbol Kulübü’nün yıllardır atıl duran Boleyn Stadyumu’nu da içine alan 842 yeni konutla bölgeye tekrar canlılık kazandırdı.

Londra konutlarına bakarken ulaşım bağlantılarını göz önünde bulundurmak da çok önemlidir. Barratt London projelerini değerlendirirken ulaşımın kolaylıkla yapılabileceği bölgeleri seçmektedir. Örneğin Walthamstow'da Londra Metro istasyonunun hemen yanındaki Blackhorse View gibi kolay toplu taşıma bağlantılarına sahip yerleri seçmeye özen gösteriyoruz. Daha geçtiğimiz hafta açılan Crossrail güzergahından da çok yakınında yer alan birçok yeni projemiz faydalanacak. Ulaşım sürelerini de kontrol edilmeli. Londra Seyahat Bölgesi sistemi bir konumun merkezden ne kadar uzakta olduğunu gösterse de bu yolculuğun ne kadar kolay olduğunu göstermez. Örneğin, Eastman Village, Londra’nın 5. Bölgesinde olmasına rağmen Londra merkezine ulaşma süresi 2. Bölgesinden ulaşılan 13 dakikalık süre ile aynıdır.

Yurt dışında konut sahibi olmak neden önemli?

Son olarak, emlak arayışına başlamadan önce her zaman nitelikli konut kredisi tavsiyesi alın, saygın bir acente ve konut kredisi komisyoncusu ve tabii ki evlerin bakımı üstlenecek ve yatırımcıları destekleyecek saygın bir gayrimenkul firmasından ev aldığınızdan emin olun. Barratt London, kiralama amaçlı ev alan tüm yatırımcılarına bir yıllık Kira Garantisi Programı sunuyor ve en yüksek kira getirileri için yerel emlakçılarla güçlü ilişkileri bulunuyor. Bu emlakçılarla yapılacak komisyon görüşmelerine kadar destek sağlıyoruz. Barratt London 5 yıldızlı müşteri hizmetlerine sahiptir ve müşteri memnuniyetinde 2010 yılından bu yana her yıl Ev İnşaatçıları Federasyonu tarafından en üst derece olan beş yıldızlı derecelendirmeye layık görüldük.
 


Geri Dön