06 / 07 / 2024

1 milyonun altındaki araçlarla ilgili flaş gelişme! Artık hayal olacak

1 milyonun altındaki araçlarla ilgili flaş gelişme! Artık hayal olacak

Çin’den ithal edilen otomobillere getirilen ek vergi, birçok modelin fiyatının patlamasına sebebiyet verecek. Şimdilik birçok distribütör marka, ek vergiyi en azından ilk kez tanıttığı modellerde geçerli değil. İşte tüm detaylar...



FİAT’IN TÜRKİYE’DEKİ İLK ELEKTRİKLİSİ: 500e
Uzun bir süredir Avrupa pazarında boy gösteren elektrikli Fiat 500, Türkiye pazarına da giriş yaptı. ‘La Prima by Bocelli’ versiyonu ile yola çıkan model ikinci seviye sürüş destek sistemleriyle donatılmış. FIAT 500e La Prima Hatchback gövde tipi 869 bin 900 TL, 3+1 gövde tipi 899 bin 900 TL, Cabrio gövde seçenekli versiyonu ise 929 bin 900 TL’den başlayan fiyat etiketine sahip. 42 kWh kapasiteli lityum iyon bataryalarıyla, WLTP normuna göre ortalama 320 km’ye kadar menzil, sarj süresini minimuma indirmek üzere 85 kW hızlı şarj özelliği sunuyor. Şehir otomobili segmenti kullanıcılarırın günlük işe gidip gelmeleri için gerekli olan ortalama 50 km’lik menzil ise 5 dk’lık hızlı şarj ile dolabiliyor. Yine hızlı şarj özelliğiyle araç 35 dakikada yüzde 80 oranında şarj edilebiliyor.

‘BULUNURLUK SORUNU OLMAYACAK’
Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç “FIAT elektrikli araç yolculuğunun ilk kilometre taşı olan ikonik 500’ün tamamen elektrikli modelini mart ayından itibaren Türkiye yollarıyla buluşturuyoruz. 500e La Prima, premium ve benzersiz tasarım ruhunu koruyan bir otomobil. 500e’yi Türkiye pazarı ile araç bulunurluğu bakımından en doğru tarihte buluşturduğumuza inanıyoruz. Sadece lansman döneminde değil, sonrasında da bulunurluk anlamında en iyi şartları sağlamak için gerekli çalışmalarımızı yaptık. FIAT 500e bu haftadan itibaren tüm FIAT bayileri ve markamızın online satış platformu “fiatonline” üzerinden satışa sunuluyor” diye konuştu.


Geri Dön