11 / 05 / 2024

150 bin TL yüzde 0 faizli evlilik kredisi başvuru şartları neler? 

150 bin TL yüzde 0 faizli evlilik kredisi başvuru şartları neler? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdesini verdiği evlilik kredisiyle ilgili detaylar gündemde yer almaya başladı. Peki, 150 bin TL yüzde 0 faizli evlilik kredisi başvuru şartları neler? İşte detaylar...



EVLİLİK KREDİSİNDEN KİMLER FAYDALANACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilik kredisinine ilişkin yaptığı açıklamada, yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen vatandaşlara iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150.000 lira faizsiz evlilik kredi desteğinde bulunacaklarını belirtti.

48 AY VADELİ FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ HANGİ BANKADAN ÇEKİLİR?

Evlilik kredisi kapsamında ödenecek tutarı yeni kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası'ndan sağlanacak. Uluslararası standartlarda kurulacak bu sosyal amaçlı banka dijital ortamda hizmete açılacak.

Banka para kaynağını Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden toplanan fondan alacak. Bu durumda bu gelirler banka tarafından kontrol edilip sosyal desteklere aktarılacak.

150 bin TL yüzde 0 faizli evlilik kredisi başvuru şartları neler? 

VADESİZ EVLİLİK KREDİSİ HANGİ TARİHTE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AK Parti seçim beyannamesinde müjdelenen evlilik kredisi başvuru tarihine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

Yeni evlenecek vatandaşlara devlet destekli faizsiz evlilik kredisi başvuru koşulları, vade sayısı ve tarihleri ile ilgili detaylar henüz belli olmadı.

EVLİLİK KREDİSİ GERİ ÖDEMESİ VE TAKSİTLERİ NASIL YAPILACAK?

125 bin lira evlilik desteği toplamda 72 aya yayılan bir ödeme planıyla yapılacak. 48 ayda hedeflenen ana para olarak ödenecek. İlk 24 ay yani 2 yıl herhangi bir taksit ödemesi yapılmayacak.

Aile Bakanlığı Sosyal Ekonomik Destek ödemelerine okkalı zam yapacak mı? 

Altını bilen adam İslam Memiş cuma gününü işaret etti! Gram altında yeni rakam geldi! Altın yatırımcıları hazır olun!


Geri Dön