09 / 05 / 2024

Afet Yeniden İmar Fonu'nun ayrıntıları resmen belli oldu! İşte çok konuşulacak detaylar...

Afet Yeniden İmar Fonu'nun ayrıntıları resmen belli oldu! İşte çok konuşulacak detaylar...

Depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla hazırlanan Afet Yeniden İmar Fonu ile afet bölgesinin altyapı ve üstyapı çalışmaları karşılanacak. Bağış, yadım ve hibeler bu fonda toplanarak depremin etkilediği 11 kent için ihyası için kaynak aktarılacak.



"BÜTÇE ÜZERİNDEKİ YÜKÜ AZALTACAKTIR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fonun kurulmasına ilişkin açıklamasında şunları kaydetti;

"Deprem sonrası 11 kentin hızla ayağa kalkabilmesini temin etmek amacıyla Afet Yeniden İmar Fonu kuruyoruz. Şeffaf bir yönetimle işleyecek bu fon afetler için uzun vadeli kaynak sağlayarak, bütçe üzerindeki sorumluluğu azaltacaktır."

 Afet Yeniden İmar Fonu nun ayrıntıları resmen belli oldu! İşte çok konuşulacak detaylar...

AFET YENİDEN İMAR FONUNUN KAYNAKLARI

Afet Yeniden İmar Fonu, fondan kaynak aktarımı gerçekleştirilecek projeleri, aktarılacak kaynak tutarını ve harcama programlarını belirlenmiş olacak.

Afet Yeniden İmar Fonunun kaynakları yurtiçi ve yurtdışından gelen her türlü bağış, yardım, hibe ve krediler, bütçeye bu amaç ile konulacak ödenek, yasa ile kurulan fonlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile belirlenecek miktarda yapılacak aktarımlar, Afet Yeniden İmar Fonu tarafından yurt içi ve yurt dışı sermaye ve para piyasalarından söz konusu mevzuat çerçevesinde yer alan izin ve onaylar aranmadan kurum ve kuruluşlarının mevzuatındaki her türlü kısıtlamalardan muaf tutularak sağlanan finansman ve kaynaklardan, para ve sermaye piyasaları haricinde diğer yöntemler ile sağlanan finansmandan ve diğer gelirlerden oluşacak.

O ürün rekor kırdı! Tarlada 5, markette 17 TL! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

EYT düzenlemesi neler getirdi? İşte milyonlarca EYT'linin merak ettiği detaylar...

Doların seyri ne olacak? İslam Memiş’ten dolara ilişkin hayrete düşürecek yorum! Yatırımcılar neye uğradığını şaşırdı!


Geri Dön