29 / 07 / 2024

Ankara Rüzgarlı Sokak'a belediye desteği!

Ankara Rüzgarlı Sokak'a belediye desteği!

Banyo, mutfak, tesisat ve seramik gibi onlarca inşaat ürününün satıldığı Rüzgârlı Sokak çehresini değiştiriyor. Sokak esnafı, Türkiye' deki inşaat sektöründeki talebin yüzde 40'ını karşılıyor.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Rüzgârlı Sokak esnafının üyelerinin oluşturduğu Tesisat İnşaat Sanayi Malzemecileri Derneği (Timkoder) Başkanı Yunus Altun, şu anda Rüzgârlı'nın en büyük sıkıntısının fiziki yapı ve park sorunu olduğunu belirtti. Rüzgârlı'nın yeni çehresini beklediğini vurgulayan Al tun,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in değişim ve dönüşüm projesine start vermesini beklediklerini söyledi. Altun, Rüzgârh'yı Açık Hava AVM'sine döndürecek projenin ayrıntılarını ve sektörün son gelişmelerini AKŞAM okurlarıyla paylaştı. , 


Timkoder olarak hangi işlerle uğraşıp kimlere hitap ediyorsunuz? 

Timcoder'in açılımı Tesisat İnşaat Sanayi Malzemecileri Derneği'dir. Bu vasıfta satış yapan firmaların üye olduğu bir derneğiz. İnşaat, tesisat, sanayi malzemeleri alanında faaliyet gösteriyoruz. Burada sektörde faaliyet gösteren firmaların sorunlarını gerek devlet kademesinde, gerekse de üretici firma kademesinde çözmek için kurulmuş bir derneğiz. Dernek olarak biz bir ürün satmıyoruz. Türkiye'de inşaat sektörü ekonominin yüzde 40'ını oluşturuyor. Bununla birlikte inşaat sektörünün yüzde 40'a yakın bölümü de Ankara'da gerçekleşiyor. Sektörümüzün Başkent'te böyle de bir ağırlığı var. 


Sizin gözünüzden sektörünüzün Ankara'daki genel durumu nedir? 

Bir kere Ankara'da gördüğünüz büyük inşaatların malzemeleri bizim üyelerimiz tarafından veriliyor sağlanıyor. Bizim Ankara'nın çok iyi bir özelliği var. Ankara Türkiye'nin her yerine mal satar. Ama dışarıdan bizim bölgemize gelip mal satan firma sayısı yok denecek kadar azdır. Gördüğünüz büyük konut ya da büyük AVM inşaatları, bizim sektörümüzden mal alınarak yapılı yordur. Bizim sektörümüzün çok farklı bir yapısı var. Birçok önemli isim bizim sektörümüzden yetişmiştir. Bu sektör çok kıymetli bir iş alanıdır. Rüzgârlı Sokak'ta sektörün en öncü firmaları ile çok ciddi işler yapıyoruz. O yüzden inşaat sektörünün yüzde 40'ını biz oluşturuyoruz. 


Rüzgârlı Sokak'la ilgili yeni bir yapılanma projesi var mı? 

Biz, Rüzgârlı Sokak ile ilgili bir çalışma başlattık. Rüzgârlı Sokak'ta "Değişim ve Dönüşüm" projesi. Bu proje ile Rüzgârlı'ya neler yapılacağı kararlaştırıldı. Öncelikle kaldırımlar elden geçirilip yenilenecek. Devamında yeni asfalt çalışması yapılacak ve bina cepheleri giydirilecek. Bunu bitirdikten sonra da "Gelin çayımızı için" sloganıyla Rüzgârlı Sokağı aktif hale getirmeyi planlıyoruz. Otopark en büyük sıkıntılarımızdan biri. 


Bunu da inşallah yalanda çözeceğiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi'yle gündemimizde ve çalışıyoruz. Melih Gökçek'ten bu konuda beklentilerimiz var. Bu projenin uygulanması Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylandı ve karar alındı. Artık start verilmesini bekliyoruz. Bu konuda da startı Melih Gökçek Başkan verirse, Rüzgârlı Sokağm değişim ve dönüşümünü başlatmış olacağız. 


Sektörünüzde gerçekleşen fuar etkinlikleri ne durumda? Sizin bu konuyla ilgili girişimleriniz var mı? 

Sektörümüzün fuarları çok canlı geçiyor ve sektör iyi bir noktaya geldi. Biz TİMKODER olarak 7 defa banyo mutfak seramik fuarı düzenledik. Önümüzdeki sene 3-6 Aralık 2015 tarihinde TÜYAP ile birlikte UNICERA Banyo Mutfak Seramik Fuan'nı ATO Congresium'da düzenleyeceğiz. Ankara'da fuarcılığın gelişmesi gerekiyor. 

Congresium, bir kongre merkezi. Amacına yönelik kullanılan bir alan. Fuarı görmek isteyenler buraya geliyor. Bununla birlikte Akyurt'ta çok büyük bir alanda Ankara Büyükşehir Belediyesi, TOBB ve ATO kongre yapımı için çalışmalar devam ediyor. Şu anda temel atma noktasına gelindi. Bu alan bittikten sonra Başkent Fuar alanında çok büyük bir yol kat etmiş olacak. 


Sektör firmalarının yurtdışındaki fuarlara katılım oranı nedir? 

İtalya'da bir fuar vardı bizim konumuzla ilgili. 

Ziyarete gittim ve inanın gurur duydum. İstanbul TÜYAP'ta dolaşırken nasıl tanıdıkları görüyorsam, İtalya'daki fuarda da her yerde bir Türk firma gördüm. 60'a yakın Türk katılımcı vardı bu fuarda. Bu çok önemli bir şey. Onun için Türkiye bu sektörde iyi yerlere geldi. 


TİMCO Sokak projesi ne durumda? 

TİMCO SOKAK buradan çıktı. Rüzgarlı Sokağının esnafının birleşmesi ile oluşturulan bir projedir. Önce üyelere dağıtılacak ve herkes orada bir •iş yeri açacaktı. Ancak sonra kiralama yönüne gidildi. Sanıyorum yüzde 15-20 civarında kiralama gerçekleşti. Hakikaten orası bizim sektörümüz için çok önemli bir yer. Orada yapılan her iş, sektörümüze yansıyacaktır. Ankaralı iş adamlarını oraya iş yeri açmak için bekliyoruz. 


Akşam Ankara


Geri Dön