17 / 05 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında zam yapılacak!

Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında zam yapılacak!

Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem, trafik sigortası primlerinde artışlarla başlıyor. Zorunlu Trafik Sigortası'nda prim sistemi değişiyor ve bir dizi zam üst üste gelmeye başladı. İşte detaylar...



Araç sahipleri dikkat! Zorunlu trafik sigortasında zam yapılacak!

Hasarsızlık prim indirim oranları düştü

Sigorta sektöründe yapılan değişikliklerle birlikte, tabloda yer alan prim indirim oranları güncellendi. 5. basamak için öngörülen indirim oranı yüzde 10'dan yüzde 5'e düşürüldü. 6. basamak için ise yüzde 22'den yüzde 20'ye, 7. basamak için ise yüzde 42'den yüzde 40'a indirildi.

Sigorta sözleşmesi süresi boyunca herhangi bir tazminat ödemesi yapılmaması durumunda, en az 5 sigorta süresi boyunca 7. basamakta yer alan sigortalılar için takip eden sigorta sözleşmesinde 8. basamakta yer alan indirim oranı uygulanacak. Ancak 1. basamakta yer alan sigortalılar için sigorta süresi boyunca 3 ya da daha fazla trafik kazasından kaynaklanan tazminat ödemesi yapılması halinde, takip eden sigorta sözleşmesinde hiçbir prim indirimi uygulanmayacak.

Trafik sigortasında devrim gibi bir dönem! O zorunluluk kalkıyor!

Aracı olanlara bir darbe daha! 16 bin liralık masraf kapısı açıldı

Araç sahipleri dikkat! Yüzde 50’ye kadar indirim geliyor! Resmi Gazete’de yayımlandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön