06 / 07 / 2024

Araç sahiplerine müjdeli haber! Bu para size geri ödenecek!

Araç sahiplerine müjdeli haber! Bu para size geri ödenecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı önemli bir taslak hazırlıyor. Taslağa göre, depozitolu işlemde bu parayı geri alabileceksiniz.



GERİ DÖNÜŞÜMDE DEĞERLENDİRİLECEK

Taslakta şekillenen detaylara göre araba tamircileri ve akücüler eski aküleri geri dönüşümde değerlendirilmek üzere akü üreticilerinin kuracakları sisteme iletecek veya tüketiciye depozito bedeli ödeme zorunluluğu bulunacak.

Akü değişimi işlemi için geldiğinde eski aküsünü getirmeyen araç sahipleri içinse yine depozito ödeme zorunluluğu olacak.

GERİ KAZANIM KATILIM PAYI GELİYOR

2020 yılının ilk aylarından başlayarak akü üreticileri tarafından piyasaya sürülmüş olan aküler için geri kazanım katılım payı verilmesi ya da depozito uygulanması sağlanacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın uygun bulduğu akü ve pillerin etiketine “depozitoludur” ibaresi konulacak.

Akü satan işletmelerde, akülerin kesinlikle toprağa, suya, kanalizasyon sistemine, çöp konteynerine dökülmemesi ve yakılmaması yönünde uyarılar bulunacak. Sürücülerin getirdiği atık akümülatörler için geçici depolama alanı oluşturulacak.

Araç sahiplerine müjdeli haber! Bu para size geri ödenecek!

Yine aynı düzenlemeye göre, satış noktalarının yanı sıra internet sitelerinde akülerin toplanması için tüketicilere yol gösterici bilgilendirmeler yer alacak. Otomotiv pilleri ve taşınabilir piller ile akümülatörlerin kapasiteleri, üzerlerinde okunaklı, görünür ve silinmesi mümkün olmayan şekilde yazılı olacak.

Zararlı madde içeren akümülatörlerin ve pillerin kullanımının engellenmesi, zararlı madde içermeyen ve uzun ömürlü şarj edilebilir pil ve akümülatörlerin yaygınlaştırılması sağlanacak.

İşsizlik maaşına erişim kolaylaşıyor! İşte yeni düzenleme! Mutlaka bakın

Hanımlar, bu destek ödemesi sadece size özel! Devlet 4.000 TL’yi doğrudan hesabınıza yatırıyor!

QNB Finansbank’tan emekliye rekor promosyon! Başvuran 9.200 TL’yi cebine koyuyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön