28 / 04 / 2024

Asgari ücrette yeni tahmin! 40 mı 50 mi 80 mi? Zam oranı ne olacak?

Asgari ücrette yeni tahmin! 40 mı 50 mi 80 mi? Zam oranı ne olacak?

Hükümet aralık ayında bir kez daha masaya oturarak yılbaşından itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek. Asgari ücretle ilgili tahminler havada uçuşuyor peki kimin tahmini tutacak. Asgari ücret artışından sonra emekli maaşları ne kadar olacak.



Son tahmin Sosyal Güvenlik Uzmanı ve Ekonomist Özgür Erdursun'dan geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusundaki çıkışları nedeniyle milyonlarca kişinin yakından takip ettiği Sosyal Güvenlik Uzmanı ve Ekonomist Özgür Erdursun asgari ücretle ilgili tahminini paylaştı. Erdursun, asgari ücerete yüzde 50 zam gelmesini tahmin ettiğini bunun da mamur mamaşlarına ve emeklilik aylıklarına yansıyacağını söyledi. Erdursun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Asgari Ücrete, memur maaşlarına, SSK, BağKur ve Emekli Sandığı emeklilerine 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 50 zam yapılır. Asgari Ücret 8.250, en düşük emekli aylığı 5.250 TL olur diye tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön