09 / 05 / 2024

Bank of America'dan seçim analizi: Faizler yüzde 50'ye ulaşacak, dolar yükselecek, TL değer kaybedecek! 

Bank of America'dan seçim analizi: Faizler yüzde 50'ye ulaşacak, dolar yükselecek, TL değer kaybedecek! 

Bank of America (BofA) tarafından, sayılı günler kalan Türkiye'deki seçimlerle ilgili bir analiz yapıldı. Analizde faizler ve TL ile ilgili çarpıcı beklentilere yer verildi. İşte o analizle ilgili tüm detaylar...



Bloomberg HT'de yer alan habere göre; aralarında Zümrüt İmamoğlu'nun da yer aldığı ekonomistler tarafından hazırlanan raporda, seçimlerin ilk turda sonuçlanmasının olası olduğu başlığı da yer aldı. 

BofA raporunda yatırımcıların mali taraftaki düzenlemeler nedeniyle tedirgin olduğunun altı çizilerek; yatırımcıların, muhalefetin kazanması halinde, para birimindeki değer kaybının ve faiz artışlarının bankacılık sektörü bilançolarında ve hükümetin yükümlülüklerinde sorunlara neden olabileceğini düşündüğü belirtildi. 

Bank of America dan seçim analizi: Faizler yüzde 50 ye ulaşacak, dolar yükselecek, TL değer kaybedecek! 

BofA ekonomistlerinin söz konusu analizinde, bazı yatırımcıların da bazı kurumların bilançolarındaki gizli yükümlülük ve maliyetlerin seçimlerin ardından ortaya çıkabileceğine ilişkin endişeleri bulunduğu değerlendirmelerine yer verildi. 

BofA, Türkiye'de borcun milli gelire oranının faizlerde ve kurda gerçekleşecek yükselişlere karşılık olarak potansiyel olarak kamu bankalarına sermaye konulması ve depreme yönelik finansman ihtiyaçları da dahil olacak şekilde yüzde 50-55 seviyesinde tahmin etti. 

Bank of America dan seçim analizi: Faizler yüzde 50 ye ulaşacak, dolar yükselecek, TL değer kaybedecek! 

Banka tarafından yapılan son dakika analizinde, Eylül ayı ile beraber, faizlerin yüzde 50'ye ulaşması ve TL'de yüzde 20-25 değer kaybı beklentisi de yenilendi. 

Ayrıca, kampanya döneminde ücret artışları taahhütleri ve enflasyon ile ilgili revizyon görüşmelerinin beklentileri üzerinde yukarı yönlü bir risk yarattığına da vurgu yapıldı. 

Bank of America dan seçim analizi: Faizler yüzde 50 ye ulaşacak, dolar yükselecek, TL değer kaybedecek! 

Bunun yanı sıra, Goldman Sachs ekonomistleri de Türkiye'de seçim sonuçlarına yönelik piyasa senaryolarını içeren analizlerinde piyasanın Türk lirasında keskin bir değer kaybını fiyatladığına vurgu yaptı. Söz konusu analizde, TCMB'nin rezervlerinin keskin bir düşüş gösterdiğine ve bunun da döviz kurlarında yeniden dalgalanma riskini artırdığına dikkat çekildi. 

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! Gözler İngiltere Merkez Bankası'nın kararında!

Türkiye'nin yüzde 67,9'u yoğun kent şeklinde sınıflandıran bölgelerde yaşıyor! 

Kırmızı ete gelen zamlardan sonra sıra tavuk etine geldi! Tavuk etine zam mı geliyor?

ABD'nin ticari ham petrol stokları 3 milyon varil arttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön