18 / 05 / 2024

Bankalar neden kredi vermek istemiyor işin uzmanı sırrını açıkladı Tüm piyasa bu haberi konuşuyor

Bankalar neden kredi vermek istemiyor işin uzmanı sırrını açıkladı Tüm piyasa bu haberi konuşuyor

Dolarla mücadele etmek adına bankalara getirilen bazı zorunlulukların ardından bankaların  kurumsal bazı kredileri artık veremeyecek duruma geldiği konuşuluyor.  Merkez Bankası ile İSO ve TOBB arasındaki son toplantıdaki gerginliğin nedeni de kredilere erişim ve maliyet konusu olmuştu.



Uzmanlar ise bankaların likidite sağlamayan bir menkul kıymet istemediğini ve bu riski almak istemediğini, bu yüzden de kredi vermemelerinin çok normal olduğunu savunuyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ise KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarını desteklemek amacıyla yeni bir Hazine destekli kefalet paketi çalışması yaptıklarını söylemişti.

Bankacılık ve sektör kaynaklarının paylaştığı bilgiye göre yeni krediye ulaşamayan bazı şirketler ise öz kaynaklarını kullanarak mevcut kredilerini kapatmaya çalışıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön