05 / 05 / 2024

Bitcoin'e bir darbe de Fed'den geldi! Kriptolarda flaş gelişme! Yatırımcılar dikkat! 

Bitcoin'e bir darbe de Fed'den geldi! Kriptolarda flaş gelişme! Yatırımcılar dikkat! 

Bitcoin, kayıplarının üçte ikisinden fazlasını, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yükselen enflasyonla mücadele için faiz yükseltme hamlelerine başlamasından bu güne yaşadı. Peki kriptolarda son durum ne? Bitcoin'de neler oluyor? İşte kripto yatırımcılarının araştırdığı o soruların yanıtları...



DOLARDAKİ BASKI BİTCOİN'E ENGEL OLUYOR

Dolar, hisse senetleri ve dijital varlıklar üzerinde baskıya neden olarak kendini dünyanın en güçlü para birimlerinden biri şeklinde ortaya koydu. Bu nedenle güçlü olan dolar, lider kripto Bitcoin'deki artışı engelliyor. 

Cumhuriyet Gazetesi'nin aktardığına göre; BD'de haziran ayı enflasyonu yüzde 9.1'e ulaştı ve beklentilerin üzerinde artış gösterdi. Bu veriyle, Fed'in 75 baz puanlık faiz artışına artık kesin gözüyle bakılırken, 100 baz puan da masaya yatırılmış halde. 

Bitcoin e bir darbe de Fed den geldi! Kriptolarda flaş gelişme! Yatırımcılar dikkat! 

Bitcoin ve altcoin'ler, düşüş koşulları ve likidite krizi sebebiyle zaten bir baskı altındayken, hisse senedi ve kripto piyasası gibi riskli varlıkların zor bir süreçle karşı karşıya kalacağına dikkat çekiliyor. 

Son aylarda dünya çapındaki merkez bankalarının faiz artırımlarının, yatırımcıların kripto ve hisse senetlerine olan talebinin azalmasına neden olduğu net olarak görülüyor. Bu sebeple, son 5 haftadır 19-20 bin dolar bandı üzerinde kalma çabasıyla ön plana çıkan dev kripto Bitcoin'in, Nisan 2022'nin ilk haftasında gösterdiği düşüş trendi çizgisinin süreceği tahmin ediliyor.

Bitcoin e bir darbe de Fed den geldi! Kriptolarda flaş gelişme! Yatırımcılar dikkat!  

BİTCOİN'DE SON DURUM NE? 

Bitcoin, hafta sonunda artış kaydetti. Bitcoin TSİ 12.15 itibarıyla son 24 saatte yüzde 4.3 değerlendi ve 21 bin 500 doları gördü. Piyasa değeri bakımından en büyük ikinci kripto para olan Ethereum da ise daha sert bir artış yaşandı ve Ethereum günlük yüzde 14 değerlendi. Kripto 1.370 dolara ulaştı. 

Altın ve dolar için yeni tehlike! Her dediği çıkan İslam Memiş'ten dikkat çeken uyarı

Doları olanlara şok! Her şeyi bilen Selçuk Geçer doların o tarihte göreceği rakamı açıkladı! Hemen şimdi bakın! 

Dünya şu anda bunu yapıyor! Piyasa kahini İslam Memiş, ucuz altın almanın formülünü açıkladı!

Kripto piyasasında deprem! Yatırımcılar şokta

Altın fiyatları son 2 haftanın dibini gördü! Altında yön değişebilir! 1 gram bile altını olanlar hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön