26 / 06 / 2024

Borsada panik havası! Gelecekte neler bekliyor?

Borsada panik havası! Gelecekte neler bekliyor?

Günlerdir Borsa İstanbul’da yaşanan sert hareketlere karşı SPK hareketlendi. Açığa satış yapılabilen hisseler için yukarı adım kuralı getirilirken son olarak fonların taraf olduğu ters repo işlemlerinde pozisyon kapatma tarihini 28 Nisan’a uzatılmış oldu. İşte borsayı bekleyen gelecek...



İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Sezgin: Ters repo kararı piyasaya olumlu yansır

Pay senedi repo işlemlerin yapılmaya devam etmesiyle elindeki pay senetlerini teminat göstererek bu piyasadan borçlanan fonlar ve kurumların fonlama bulması kolaylaşacaktır. Piyasa açısından bakıldığında, bu yolla likidite yaratan ve yatırıma dönüştüren aktörler aracılığıyla yatırım ortamı açısından destekleyici bir rolü olabilir. Bunun yanında bu işlemler DİBS teminat gösterilerek yapılan ters repo işlemlerinden daha yüksek getiri ile yapıldığı için bu işlemi yapan para piyasası ve kısa vadeli fonların getirilerini olsa olumlu etkileyecektir.

Perform Portföy Fon Yöneticisi Altan Aydın: BIST 30 hisselerinde yükseliş bekliyorum

Kısıtlamanın tarihinin ötelenmesi aslında piyasa fiyatlaması açısından çok fazla bir etki yaratmayacak, ancak en azından arbitraj fonlarının elini biraz daha rahatlatacak ki vade geçişlerinde daha rahat hareket edilebilsin. Bu sayede son 10 gündür ciddi şekilde kuruyan likidite için de can simidi olabilecek. Aslında gereken bir düzeltme yaşandı. Bu seviyelerde 2023 ve hatta 2024 yılları için hisse senetlerinin özellikle BIST30 şirketlerinin iyi performans göstermesini bekliyoruz. Hisse senetlerinin gecen seneki kadar olmasa da cazip buluyoruz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön